Zelfbouw camper

Heeft u een zelfbouw camper?

Heeft u onlangs een zelfbouw camper gekocht of bent u zelf een camper aan het ombouwen? Let dan op het volgende: U kunt de zelfbouw camper verzekeren WA + Casco als deze geregistreerd staat bij de RDW (als kampeerauto) en is voorzien van een geldig keurings- of taxatierapport. Wilt u alleen WA dekking en/of u heeft geen taxatierapport dan ontvangen wij graag aankoopnota’s en foto’s.

  • De maatschappij ontvangt graag foto’s van de buiten en binnenkant van de camper alsmede van de gasaansluiting(en). U kunt meteen de camperverzekering aanvragen. U ontvangt dan direct na het invullen van het aanvraagformulier een bevestiging in uw mailbox. U ontvangt vervolgens van ons een mailtje met het verzoek de foto’s naar ons toe te mailen. De aanvraag wordt vervolgens in behandeling genomen en binnen enkele dagen ontvangt u de polis.

Premie Camper

Eventueel kan de maatschappij ook nog verzoeken om bij een zelfbouw camper een inspectie te laten uitvoeren. In het geval dat er een inspectie nodig is, krijgt u altijd bericht. De kosten van deze inspectie is voor rekening van de eigenaar.

  • In het inspectierapport moet vermeld staan dat de camper goed en zorgvuldig is omgebouwd
  • De gas- en elektriciteitsinstallatie moeten zijn goedgekeurd, dit is een voorwaarde voor de camperverzekering.

Details:
– Deze verplichting geldt niet voor campers omgebouwd door een FOCWA/BOVAG aangesloten bedrijf
– Deze verplichting geldt ook bij uitsluitend WA-dekking
– Geen voorlopige dekking mogelijk bij Casco of Beperkt Casco