Zelfbouw camper

Zelfbouw Camper Verzekeren

Heb je onlangs een zelfbouw camper gekocht of ben je zelf een camper aan het ombouwen? Dan is het belangrijk om te weten dat je deze waardevolle investering kunt beschermen. Bij het verzekeren van een zelfbouw camper zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden.

Registreer de camper bij de RDW en ontvang een geldig keuringsrapport

Voordat je jouw zelfbouw camper kunt verzekeren, dient deze geregistreerd te staan bij de RDW als kampeerauto. Daarnaast moet de camper voorzien zijn van een geldig keuringsrapport. Daarna kun je profiteren van de voordelen die een camperverzekering met zich meebrengt.

Profiteer van een lagere verzekeringspremie en korting op motorrijtuigenbelasting

Een camperverzekering biedt extra voordelen. Je kunt namelijk profiteren van een lagere verzekeringspremie in vergelijking met een reguliere bestelautoverzekering. Daarnaast kom je in aanmerking voor korting op de motorrijtuigenbelasting zoals het kwarttarief.

Flexibele verzekeringsmogelijkheden voor de zelfbouw camper

Bij het afsluiten van een verzekering voor de zelfbouw camper zijn er een paar opties. Als alleen WA-dekking is gewenst, kun je direct na de registratie bij de RDW een verzekering aanvragen. Wil je de camper uitgebreider verzekeren met beperkte of volledige Casco-dekking? Dan is een taxatie vereist. Je kunt wel direct een verzekering aanvragen voor de camper. Zodra je het aanvraagformulier heeft ingevuld, ontvang je een bevestiging in de mailbox met meer informatie over het taxatieproces.

Premie Camper

Is inspectie nodig bij een zelfbouw camper?

Bij het verzekeren van een zelfbouw camper kunnen er specifieke vereisten van de verzekeraar gelden, zo kan de maatschappij verzoeken om bij een zelfbouw camper een inspectie te laten uitvoeren. Een inspectie is niet altijd nodig. In het geval dat er een inspectie nodig is, krijgt u bericht met het verzoek om een inspectie te laten uitvoeren. De kosten van deze inspectie is voor rekening van de eigenaar.

Belangrijk: Het inspectierapport moet aangeven dat de camper op een goede en zorgvuldige manier is omgebouwd. Daarnaast moet de gas- en elektriciteitsinstallatie zijn goedgekeurd. Deze goedkeuring is een vereiste voor de kampeerautoverzekering.

Belangrijke opmerkingen:

  • Deze inspectieverplichting geldt niet voor campers die zijn omgebouwd door een FOCWA/BOVAG-aangesloten bedrijf.
  • Deze inspectieverplichting kan ook gelden als je alleen WA-dekking wenst.
  • Bij Casco- of Beperkt Casco-dekking is voorlopige dekking niet mogelijk.

Taxatiewaarde zelfbouw Camper

Een taxatierapport is noodzakelijk omdat het vaak moeilijk is om de waarde van een zelfgebouwde camper vast te stellen. Het kan voorkomen dat de taxatiewaarde hoger is dan de oorspronkelijke cataloguswaarde van de bus. Om mogelijke discussies bij schade te voorkomen, kan altijd worden teruggevallen op de waarde die in het taxatierapport wordt vermeld. Een erkend taxatierapport is 3 jaar geldig.

Ben je op zoek naar een taxateur? Neem contact op met Nobel Taxateurs. Zij taxeren campers en oldtimers in het hele land.

Wij bieden een voordelige camperverzekering aan die specifiek is afgestemd op de unieke behoeften van zelfbouw campers. Met onze expertise en ervaring zorgen we ervoor dat jouw camper op de juiste manier wordt verzekerd. Neem vandaag nog contact met ons op om je zelfbouw camper te verzekeren.

de Camperverzekering Zelfbouw camper