Zelfbouw camper

Heeft u een zelfbouw camper?

Heeft u onlangs een zelfbouw camper gekocht of bent u zelf een camper aan het ombouwen? Let dan op het volgende: U kunt de zelfbouw camper verzekeren zodra deze geregistreerd staat bij de RDW (als kampeerauto) en is voorzien van een geldig keuringsrapport. Naast het voordeel van een lagere verzekeringspremie van een camper ten opzichte van een bus is er ook korting op de motorrijtuigenbelasting.

Verzekering zelfbouw camper

Wilt u alleen WA dekking, dan vraagt u de verzekering direct aan nadat u de camper op naam heeft gekregen. Wilt u de camper uitgebreider verzekeren dan dient u voor beperkt of volledig Casco dekking een taxatie uit te laten voeren. U kunt wel meteen de verzekering voor uw zelfgebouwde camper aanvragen. U ontvangt na het invullen van het aanvraagformulier een bevestiging in uw mailbox en informatie over het laten taxeren van uw camper.

Premie Camper

Eventueel kan de maatschappij nog verzoeken om bij een zelfbouw camper een inspectie te laten uitvoeren. In het geval dat er een inspectie nodig is, krijgt u altijd bericht. De kosten van deze inspectie is voor rekening van de eigenaar.

  • In het inspectierapport moet vermeld staan dat de camper goed en zorgvuldig is omgebouwd
  • De gas- en elektriciteitsinstallatie moet zijn goedgekeurd, dit is een voorwaarde voor de CamperVerzekering.

Details:
– Deze verplichting geldt niet voor campers omgebouwd door FOCWA/BOVAG aangesloten bedrijf
– Deze verplichting geldt ook bij uitsluitend WA-dekking
– Geen voorlopige dekking mogelijk bij Casco of Beperkt Casco

Waarde Camper

Een taxatierapport is nodig omdat het lastig is een zelfgebouwde camper te waarderen. Soms komt het voor dat de taxatiewaarde hoger is dan de oorspronkelijke cataloguswaarde van de bus. Om discussie bij een schade te voorkomen kan er daarom altijd teruggevallen worden op de waarde van de camper die vermeld staat in taxatierapport. Het erkende taxatierapport is 3 jaar geldig.

Bent u nog op zoek naar een taxateur? Neem contact op met Nobel Taxateurs. Zij taxeren campers en oldtimers in het hele land.

de Camperverzekering Zelfbouw camper