Hulpverlening Camper

Hulpverlening voor Campers

Geniet zorgeloos van je camper met het vertrouwen dat je altijd kunt rekenen op betrouwbare hulpverlening, waar je ook bent. Onze camperverzekering biedt uitgebreide dekking voor hulpverlening in zowel Nederland als het buitenland, zodat je bij pech, uitval van de camper of andere onvoorziene omstandigheden altijd op professionele ondersteuning kunt rekenen.

Of je nu gestrand bent buiten je woonplaats door een schadegeval, de bestuurder niet verder kan rijden vanwege ziekte, of je camper onverhoopt te maken krijgt met technische problemen, Hulpverlening is dan essentieel. Met één telefoontje naar de alarmcentrale wordt er meteen de benodigde assistentie ingezet, zodat jij snel weer op weg kunt.

Vertrouw op onze jarenlange expertise in camperverzekeringen. Hieronder zie je een overzicht wat er onder de dekking valt van hulpverlening camper verzekering.

Hulpverlening voor campers: Wat is gedekt?

Bij uitval van de camper

Hulpverlening is gedekt als je camper stilvalt buiten je woonplaats als gevolg van een schadegeval of ongeval. Bel altijd direct de alarmcentrale. Zij kunnen de benodigde hulp inschakelen op dat moment.

Uitval van de bestuurder

Je bent verzekerd als de bestuurder van de camper niet verder kan rijden in het verzekerde gebied buiten je woonplaats, vanwege ziekte of een ongeval. Dit geldt alleen in de volgende situaties:

  • De bestuurder mag de camper op dat moment en op korte termijn niet meer besturen volgens medisch advies.
  • De overige inzittenden kunnen of mogen de camper niet besturen, waardoor je niet verder kunt rijden.

Hulpverlening in Nederland

Voor alle hulpverlening dien je contact op te nemen met de ANWB Alarmcentrale om toestemming te vragen. Zij zullen direct regelingen treffen, zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

Hulpverlening in het buitenland

Als verzekerde worden de noodzakelijke kosten vergoed voor het vervoer van de camper naar de dichtstbijzijnde camper reparateur na een ongeval.

Terugreis naar Nederland

Moet je terug naar Nederland? De alarmcentrale zal een oplossing bieden, waarbij meestal de kortst mogelijke route vergoed wordt, bijvoorbeeld met de trein (2e klas).

Vervoer van de camper naar Nederland

De kosten voor het georganiseerde vervoer van de camper naar een adres in Nederland worden door de verzekeringsmaatschappij geregeld als de camper niet binnen 4 werkdagen gerepareerd kan worden. De kosten worden vergoed als ze lager zijn dan de dagwaarde van de camper op dat moment. Deze dekking is alleen van toepassing bij een ongeval of een externe schadeoorzaak. Pech valt hier niet onder.

Pechhulp bij Volledig Casco dekking

Heb je een WA + Volledig Casco dekking? Dan heb je recht op pechhulp. De vergoeding bij pech onderweg in het buitenland is maximaal € 250,- per schadegebeurtenis. De kosten van de reparatie zelf en de vervangen onderdelen zijn voor eigen rekening. Onder de pechhulpdekking valt het arbeidsloon van de hulpverlener. Vervangend vervoer en repatriëring naar Nederland vallen niet onder deze pechhulpdekking.

Tip: Sluit ook een schade inzittenden verzekering af bij de camperverzekering.

Voorwaarden
Verzekeringskaart
Productwijzer pechhulp