Verzekering Camper

Onbezorgd op reis. Dat is waar een camper voor bedoeld is. Zonder zorgen op reis begint met een goede camperverzekering. Bij Veenstra & de Jong ben je op het juiste adres voor een goede camperverzekering. Wij zijn specialist in het verzekeren van campers, velen gingen je al voor. Wij verzekeren dagelijks campers en zorgen met onze scherpe premie ervoor dat je de juiste dekking krijgt, voor de juiste prijs. Zo houd je geld over voor je vakantie. Of je nu lekker in Nederland blijft of wanneer je van plan bent om te gaan rondtrekken door Europa, wij helpen je graag met het regelen van de beste camper verzekering. De camperverzekering van Veenstra & de Jong bied je de beste hulp in binnen- en buitenland. Aarzel niet, en bel of mail ons voor persoonlijk advies.

Welke campers verzeker je bij ons?

Onze camperverzekering is voor zowel nieuwe als tweedehandscamper de juiste keus. Ook voor zelfbouwcampers hebben wij mogelijkheden. Alle soorten campers zijn bij ons gemakkelijk online te verzekeren. Is je camper ouder dan 25 jaar of een zelfbouw camper en wil je deze WA + basis casco of WA + volledig casco verzekeren? Dan vereist de verzekeraar een taxatierapport. Dit voorkomt dat er bij een eventuele schade een discussie kan ontstaan over de waarde van het voertuig.

Dekking camperverzekering

Kies de dekking die bij je past, zo betaal je nooit te veel premie voor je camperverzekering. Liever persoonlijk advies over de dekking? Twijfel niet en bel of mail ons, wij staan 6 dagen per week voor je klaar.

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kun je zelf de camperverzekering vergelijken en afsluiten. Qua dekking heb je keuze uit het volgende:

WA verzekering:

 • Schade aan anderen

Basis casco:

 • Aanrijding met dieren
 • Schade ontstaan door brand, storm / natuur
 • Diefstal, poging tot diefstal en gevolgschade van joyriding
 • Ruitschade

Volledig casco:

 • Schade aan de camper zelf
 • Vandalisme
 • Slippen
 • Te water raken

Bij het aanvragen van de camperverzekering kun je zelf de dekkingen uitzoeken. Zo heb je de keus om je inboedel / inventaris mee te verzekeren, maar ook kun je aanvullend een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandsverzekering afsluiten.

Wat is er nodig om mijn camper te verzekeren?

Je camper verzekeren duurde voorheen best wel lang, de verzekeraar vroeg om veel informatie. Een camper online verzekeren is tegenwoordig veel gemakkelijker, en snel klaar. Op onze website verzeker je de camper binnen 5 minuten. Wil je liever dat een medewerker het voor je in orde maakt? Bel ons dan. Gegevens die je nodig hebt voor het afsluiten van een camperverzekering zijn:

 • Kenteken van de camper
 • Meldcode van de camper
 • Cataloguswaarde (nieuwwaarde)
 • Gewenste dekking
 • Aantal schadevrije jaren
 • NAW-gegevens van de aanvrager

Voordelen camper verzekering van Veenstra & de Jong Assurantiën

Deze voordelige camperverzekering kun je zelf gemakkelijk samenstellen. Je kiest zelf welke dekking je wilt, zo betaal je niet voor onnodige dekkingen. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • 24 uur per dag beschikbare hulp van de ANWB Alarmcentrale
 • No-claimkorting oplopend tot wel 80%
 • Bij Volledig Casco dekking heb je naast dagwaardedekking ook keuze uit 3 of 5 jaar aanschafwaarde dekking: Dit is vooral interessant voor tweedehands campers
 • Ook mogelijkheden voor zelfbouwcampers
 • Eerlijk advies van gespecialiseerde medewerkers

Tip: Maak gebruik van ons bonusprogramma, dat betekent meteen maximale no-claim korting op je camper. Dit is uniek bij ons. Enige wat je hoeft te doen is een foto of kopie naar ons mailen van je polisblad van de autoverzekering. Op basis van de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd met je auto krijg je bij ons extra no-claimkorting op je camperverzekering. Al bij 8 schadevrije jaren ontvang je de maximale no-claimkorting van 80%!

Voorwaarden verzekering Camper Schadeformulier Camper

Wat is de dagwaarde of aanschafwaarde van mijn camper?

Als je kiest voor dagwaardedekking en de camper wordt zodanig beschadigd dat de camper totaal loss is dan wordt de dagwaarde van de camper uitgekeerd + 10% extra. Aanschafwaarde werkt hetzelfde. De eerste 3 jaar van de verzekering wordt de aanschafwaarde vergoedt. Na die 3 jaar wordt de dagwaarde + 10% vergoed. De dagwaarde wordt dan door een expert vastgesteld. Je kunt ook in plaats van 3 jaar kiezen voor 5 jaar lang aanschafwaarde dekking. Dit betekent dat je 5 jaar lang de garantie hebt dat je de aanschafkosten van de camper vergoed krijgt.

Hoe kom ik er achter wat de cataloguswaarde is van mijn camper?

Als je kiest voor een beperkt casco of volledig casco dekking, dan is het van belang dat de cataloguswaarde van de camper bij de aanvraag juist wordt ingevuld. De cataloguswaarde kun je achterhalen door op internet op zoek te gaan. Mocht dit erg lastig te achterhalen zijn, dan adviseren we je om contact op te nemen met een camperdealer. Deze kan je zo de cataloguswaarde doorgeven.

Hoe lang mag ik in het buitenland zijn met de camper?

Je mag maximaal 6 maanden aaneengesloten met de camper buiten Nederland op reis.

Ik moet met de camper naar de RDW, bieden jullie hiervoor ook dekking aan?

Ja, wij bieden ook dekking voor je eendagskenteken zodat je naar de RDW-keuring kan met je camper. Je kan via onze website gemakkelijk een aanvraagformulier invullen, zo hebben wij alle benodigde gegevens. Zodra wij de aanvraag hebben verwerkt ontvang je van ons een bevestiging op de mail en kan je met een gerust hart naar de keuring. Het aanvraagformulier voor de eendagsdekking vind je hier.

Welke dekkingen kan ik kiezen op de camperverzekering?

Schadeverzekering inzittenden: Met deze aanvullende verzekering zijn de bestuurder en andere inzittenden verzekerd voor materiële schade van spullen die in de camper vervoerd worden en voor letselschade of overlijden en de schade die daaruit ontstaat. Schade is ook gedekt ook als jij of inwonende gezinsleden in een andere camper zitten.

Rechtsbijstand: Met de aanvullende dekking Verkeersrechtsbijstand krijg je juridische hulp bij conflicten. Bijvoorbeeld bij het verhalen van (letsel)schade op derden, verlies van inkomen, of bij een conflict over de aankoop of reparatie van de camper.

Inventaris: Met deze aanvullende dekking zijn alle spullen verzekerd die niet door de fabrikant zijn meegeleverd. Zoals een televisie of losse spullen. Deze spullen zijn verzekerd voor het bedrag dat op je polisblad staat. Bij iedere schade heb je een eigen risico van € 25,-.

Kan ik de camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Wanneer je een zelfbouw camper hebt of als de camper ouder is dan 25 jaar, is er een taxatierapport verplicht.
Dit taxatierapport moet voldoen aan de volgende eisen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam te staan van de verzekeringnemer.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Is mijn camper meteen verzekerd als ik deze online aanmeld?

Nadat je de aanvraag voor je camper hebt ingediend, moeten wij nog een aantal gegevens controleren. We proberen je altijd binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerder dekking nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij regelen dan meteen voorlopige dekking.

de Camperverzekering Verzekering Camper