Verzekering Camper

Een camper is er voor om onbezorgd op reis te gaan, en dat begint met een goede camperverzekering. Als specialist in het verzekeren van campers staan wij voor je klaar. Talloze tevreden klanten gingen je al voor. Dagelijks verzekeren wij campers en bieden we de juiste dekking tegen een scherpe premie. Zo houd je meer geld over voor je vakantieavonturen, of je nu in Nederland blijft of van plan bent om door heel Europa te trekken. Bij Veenstra & de Jong regelen wij graag de beste camperverzekering voor jou. Onze verzekering biedt uitstekende hulp, zowel binnen als buiten Nederland. Aarzel niet en neem contact met ons op via telefoon of e-mail voor persoonlijk advies. Ga zorgeloos op reis met de camper verzekering van Veenstra & de Jong!

Welke campers verzekeren wij?

Onze camperverzekering is een ideale keuze voor zowel nieuwe als tweedehands campers. Zelfbouw campers kunnen ook bij ons verzekerd worden. Ongeacht het type camper kun je deze gemakkelijk bij ons verzekeren. Het maakt niet uit of jouw camper ouder is dan 25 jaar of het een zelfbouw camper betreft. Als je ervoor kiest om deze te verzekeren met WA + basis casco of WA + volledig casco dekking, zal de verzekeraar echter een taxatierapport vereisen. Dit zorgt ervoor dat er geen discussie ontstaat over de waarde van de camper bij een eventuele schade, waardoor je met een gerust hart op reis kunt gaan.

Welke keuze is het beste? 

Maar welke keuze is nu de beste voor jou? Bij ons heb je de vrijheid om de gewenste dekking te kiezen die het beste bij jouw behoeften past, zodat je nooit te veel premie betaalt voor je camperverzekering. Als je advies nodig hebt over de verschillende dekkingsmogelijkheden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons toegewijde team staat voor je klaar, elke dag van de week. Bel of mail ons gerust voor meer informatie, en laten we samen de perfecte camperverzekering voor jou vinden.

Bij Veenstra & de Jong Assurantiën kun je de camperverzekering vergelijken en afsluiten. Qua dekking heb je keuze uit de volgende opties:

Dekking  – Gedekte schades
  
WA verzekering – Schade aan anderen
  
Basis casco – Aanrijding met dieren
  – Schade ontstaan door brand, storm/natuur
  – Diefstal, poging tot diefstal en gevolgschade van joyriding
  – Ruitschade
  
Volledig casco – Schade aan de camper zelf
  – Vandalisme
  – Slippen
  – Te water raken

Volledige KeuzeVrijheid

Bij het aanvragen van onze camperverzekering heb je volledige vrijheid om de gewenste dekkingen te kiezen die voor jou belangrijk zijn. Je hebt de mogelijkheid om je inboedel/inventaris mee te verzekeren en daarnaast kun je ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandsverzekering. Op die manier stem je de verzekering perfect af op jouw persoonlijke behoeften.

Om je camper te verzekeren, zijn de volgende gegevens nodig:

 1. Kenteken van de camper: Het unieke kentekennummer van je camper.
 2. Meldcode van de camper: Een viercijferige code die je kunt vinden op het kentekenbewijs of het voertuigregistratiebewijs.
 3. Cataloguswaarde (nieuwwaarde): De oorspronkelijke waarde van de camper bij aanschaf.
 4. Gewenste dekking: Het type dekking dat je wenst, bijvoorbeeld WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco.
 5. Aantal schadevrije jaren: Het aantal jaren dat je zonder schade hebt gereden en hebt opgebouwd.
 6. Naam en adres van de aanvrager: Jouw naam en adresgegevens.

Het verzekeren van je camper is tegenwoordig veel eenvoudiger en sneller, vooral als je de verzekering via internet aanvraagt. Op onze website kun je je camper binnen 5 minuten verzekeren. Als je liever wilt dat een medewerker je helpt, kun je ons elke werkdag telefonisch bereiken.

Voordelen camper verzekering Veenstra & de Jong Assurantiën

Deze voordelige camperverzekering kun je zelf gemakkelijk samenstellen. Je kiest zelf de dekking, zo betaal je niet voor onnodige dekkingen. Daarnaast profiteer je van de volgende voordelen:

 • 24 uur per dag beschikbare hulp van de ANWB Alarmcentrale
 • No-claimkorting oplopend tot wel 80%
 • Bij Volledig Casco dekking heb je keuze uit 3 of 5 jaar aanschafwaarde dekking: Dit is vooral interessant voor tweedehands campers
 • Ook mogelijkheden voor zelfbouwcampers
 • Eerlijk advies van gespecialiseerde medewerkers

Tip: Maak gebruik van ons bonusprogramma, dat betekent meestal meteen maximale no-claim korting op je camper. Dit is een unieke regeling die je alleen bij ons treft. Enige wat je hoeft te doen is een foto of kopie naar ons mailen van de polis van je autoverzekering. Op basis van de schadevrije jaren die je hebt opgebouwd met je auto krijg je bij ons extra no-claimkorting op je camperverzekering. Al bij 8 schadevrije jaren ontvang je de maximale no-claimkorting van 80%!

Voorwaarden verzekering Camper Schadeformulier Camper

Wat is de dagwaarde of aanschafwaarde van mijn camper?

Als je kiest voor dagwaardedekking en de camper wordt zodanig beschadigd dat de camper totaal loss is dan wordt de dagwaarde van de camper uitgekeerd + 10% extra. Aanschafwaarde werkt hetzelfde. De eerste 3 jaar van de verzekering wordt de aanschafwaarde vergoedt. Na die 3 jaar wordt de dagwaarde + 10% vergoed. De dagwaarde wordt dan door een expert vastgesteld. Je kunt ook in plaats van 3 jaar kiezen voor 5 jaar lang aanschafwaarde dekking. Dit betekent dat je 5 jaar lang de garantie hebt dat je de aanschafkosten van de camper vergoed krijgt.

Hoe weet ik de cataloguswaarde is van mijn camper?

Als je kiest voor een beperkt casco of volledig casco dekking, dan is het van belang dat de cataloguswaarde van de camper bij de aanvraag juist wordt ingevuld. De cataloguswaarde kun je meestal online wel vinden. Mocht dit erg lastig te achterhalen zijn, dan adviseren we je om contact op te nemen met een camperdealer.

Hoe lang mag ik in het buitenland zijn met de camper?

Je mag maximaal 6 maanden aaneengesloten met de camper buiten Nederland op reis.

Ik moet naar de RDW, kan ik de camper voor één dag verzekeren?

Ja, wij bieden ook dekking voor je eendagskenteken zodat je naar de RDW-keuring kan met je camper. Je kan via onze website gemakkelijk een aanvraagformulier invullen, zo hebben wij alle benodigde gegevens. Zodra wij de aanvraag hebben verwerkt ontvang je van ons een bevestiging op de mail en kan je met een gerust hart naar de keuring. De eendagsdekking is gratis als je bij ons de camperverzekering aanvraagt. Hier vind je het aanvraagformulier voor de eendagsdekking

Kan ik de camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Wanneer je een zelfbouw camper hebt of als de camper ouder is dan 25 jaar, is er een taxatierapport verplicht.
Dit taxatierapport moet voldoen aan de volgende eisen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam te staan van de verzekeringnemer.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Is mijn camper meteen verzekerd bij online aanmelden?

Nadat je de aanvraag voor je camper hebt ingediend, moeten wij nog een aantal gegevens controleren. We proberen je altijd binnen 24 uur te voorzien van een reactie. Heb je eerder dekking nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op, wij regelen dan meteen voorlopige dekking.

de Camperverzekering Verzekering Camper