veelgestelde vragen camperverzekering

Hieronder staan veel gestelde vragen over de camperverzekering, staat u vraag hier niet bij, neem dan contact met ons op!

Kan ik de no-claim korting van mijn autoverzekering gebruiken voor de Camperverzekering?

Ja, u kunt op het aanvraagformulier camperverzekering uw schadevrije jaren doorgeven die u ook geniet op uw autoverzekering, eventueel kunt u door het insturen van een kopie polisblad dit aan ons doorgeven. We mogen dan extra treden toekennen Het kopie polisblad of prolongatie kwitantie kunt u inscannen en mailen naar info@de-camperverzekering.nl. Heeft u een auto of motorverzekering lopen bij Unigarant of bent u dat van plan dat treed het Bonusplan in werking. Er mogen dan maximaal 8 extra treden worden toegekend.

Wat gebeurt er met de no-claim als ik schade heb?

Bij schuldschade wordt de no-claim aangepast, in de meeste gevallen zakt u 5 treden. Echter als u geen schuld heeft bij de aanrijding is de zgn. no-blame regeling van toepassing. Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval.

Kan ik mijn camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde niet goed vastgesteld kan worden adviseren wij een taxatie. Voor campers die ouder zijn dan 25 jaar is een taxatie verplicht.
Dit taxatierapport dient aan de volgende eisen te voldoen:

  • De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC of RETM.
  • Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
  • Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Kan ik mijn camper als oldtimer verzekeren?

U kunt uw camper alleen als oldtimer verzekeren als het een origineel gebouwde camper is van 40 jaar of ouder. U kunt met deze verzekering maximaal 7.500 kilometers per jaar afleggen. Bereken uw premie camper oldtimerverzekering

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van uw camper of kampeerauto is toegestaan. Houdt u er wel rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van uw schadevrije jaren en no-claimkorting.  Leent u de camper uit terwijl u de dekking Particuliere verhuur heeft meeverzekerd dan geldt ook bij uitlenen het extra eigen risico van €1.000,-