Veelgestelde vragen camperverzekering

Heb je vragen? Bel of mail ons, we helpen graag.

Welke camperverzekering is de beste?

Je wilt voor de premie die je betaalt zo’n compleet mogelijk pakket. Welke camperverzekering kies je en welke verzekeraar spreekt je aan. Voordat je de verzekering afsluit wil je de camperverzekering vergelijken. Belangrijk voor het kiezen voor de juiste dekking is om te kijken naar het bouwjaar en de waarde van de camper. WA dekking is wettelijk verplicht als de camper niet is geschorst maar vind je belangrijk dat schade aan de camper zelf ook is verzekerd? Kies dan voor de uitgebreide dekking. Elke camper verdient de juiste camperverzekering. Wil je snel de premie berekenen? Klik op de rode knop.

Hoe hoog is de no-claim korting op een camperverzekering?

Is dit de eerste keer dat je een camper verzekert? De verzekering begint met 0 schadevrije jaren. Bij ons begin je in de meeste gevallen met een hogere korting. Dit komt door exclusieve afspraken die we met de verzekeraar hebben waardoor we je meteen een flinke no-claim korting geven. Als je schadevrije jaren heb opgebouwd met je auto mag je deze schadevrije jaren dubbel gebruiken. Je houdt de schadevrije jaren in gebruik op de autopolis én je mag de schadevrije jaren óók gebruiken voor extra treden op de camperverzekering. Het resultaat is een flinke no-claim korting op de camper verzekering. Let op: Deze korting krijg je alleen bij ons.

Wat gebeurt er met de no-claim als er schade is?

Bij schuldschade wordt de no-claim korting aangepast van de camper verzekering, meestal val je 5 treden terug. Echter als je geen schuld hebt bij de aanrijding is de zgn. no-blame no-claim regeling van toepassing (bijvoorbeeld een aanrijding met voetganger of fietser). Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval.

Kan ik de camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde van de camper niet goed vastgesteld kan worden is een taxatie aan te raden. Wil je een camper uitgebreid verzekeren en is de camper ouder dan 25 jaar dan is een taxatie verplicht. Dit taxatierapport dient te voldoen aan de volgende eisen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMVVRTFEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van je camper of kampeerauto aan vrienden en familie is toegestaan. Houd er rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van schadevrije jaren en no-claimkorting. Voor verhuren van de camper hebben we geen mogelijkheden.

Kan ik mijn camper verzekeren voor dagelijks gebruik?

Nee, bij het aanvragen van de camperverzekering wordt er gevraagd naar het gebruik van de camper. Bij ons kun je alleen de camper verzekeren als deze wordt gebruikt voor recreatief gebruik zoals vakantie en weekendjes erop uit. Gebruik Woon-werk verkeer valt hier niet onder.

Kan ik de inhoud van mijn camper ook verzekeren?

Het is mogelijk om de inventaris van de camper, zoals servies en beddengoed, ook te verzekeren (inventarisdekking). Check eerst of je dit nog niet hebt verzekerd met een buitenhuis dekking op je inboedelverzekering. Lees hier meer.

Is een camperverzekering verplicht?

Het is wettelijk verplicht om jouw camper voor minimaal WA dekking te verzekeren. Je kunt zelf nog kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals casco dekking en inzittenden.

Mag ik permanent in mijn camper wonen?

Als je ervoor kiest om permanent in je camper te gaan wonen kunnen we je geen verzekering aanbieden. De camper verzekering op deze website is alleen bedoeld voor vakantie en recreatie.

Kan ik mijn camper verzekeren op zaterdag?

Je kunt ons bellen op zaterdag tussen 9:00 en 16:00. Veel mensen schaffen een camper aan op zaterdag en kunnen dan alleen online een camperverzekering regelen. Wil je zeker weten dat je camper is verzekerd dan raden wij aan om altijd even te bellen. Lees meer over het verzekeren van je camper op zaterdag.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?

Het benodigde rijbewijs is afhankelijk van het gewicht van de camper. Een camper tot 3.500 kilo mag je besturen met een rijbewijs B. Is een camper tussen 3.500 en 7.500 kg zwaar dan is een rijbewijs C1 vereist. Is een camper zwaarder dan 7500 kg is een rijbewijs C vereist. Bij campers van boven de 7500 kilo is ook het aantal zitplaatsen van belang. Bij 8 tot 16 zitplaatsen is een rijbewijs D1 voldoende als de camper niet langer is dan 8 meter. Is de camper wel langer dan 8 meter, dan zul je een rijbewijs D nodig hebben.

Hoe lang mag een camper voor de deur staan

Voordat je op vakantie gaat is het handig dat je de camper bij huis hebt staan. Gemeentes hebben hiervoor regels opgesteld. In de de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat een camper of caravan maximaal 3 dagen op de weg mag staan. Het is dan aan de buurt en of de gemeente hoe strikt zij met deze regels omgaat. Heeft iemand last dan geeft de gemeente vaak eerst een waarschuwing. Wordt deze waarschuwing genegeerd dan mag er gehandhaafd worden en kunnen er boetes worden uitgedeeld.

Kan de camperverzekering stopgezet worden bij schorsen van de camper?

Bij schorsen van de camper blijft de camperverzekering doorlopen. Schorsen van de camper is geen reden om de verzekering stop te zetten. Als je de camper verkoopt en de camper wordt overgeschreven op een andere naam dan kun je de camperverzekering opzeggen.

de Camperverzekering Veelgestelde vragen camperverzekering