Veelgestelde vragen camperverzekering

Meest gestelde vragen camperverzekering; staat uw vraag hier niet bij, neem dan contact met ons op!

Welke camperverzekering is de beste camperverzekering?

Je wilt voor de premie die je betaalt zo’n compleet mogelijk pakket. Belangrijk is om te kijken naar het bouwjaar van de camper en de waarde. Is WA dekking voldoende of moet de camper voor een uitgebreidere dekking worden verzekerd? Wij menen dat we de beste camperverzekering aan kunnen bieden. Klik op de rode knop en vraag een premie aan, de beste camperverzekering voor een betaalbare premie!

Kan ik de no-claim korting van mijn autoverzekering gebruiken voor de Camperverzekering?

Is dit uw eerste keer dat u een camperverzekering aanvraagt? U begint dan met 0 schadevrije jaren. In dat geval kunnen we toch een flinke no-claim korting geven. We hebben een speciale afspraak gemaakt met de maatschappij. Als u schadevrije jaren heb opgebouwd met uw auto mag u deze schadevrije jaren dubbel gebruiken. U houdt de schadevrije jaren in gerbuik op de autopolis en u mag de schadevrije jaren óók gebruiken voor extra treden op de camperverzekering. U krijgt daardoor een flinke no-claim op de camper verzekering.

Wat gebeurt er met de no-claim als ik schade heb met de camper?

Bij schuldschade wordt de no-claim aangepast, in de meeste gevallen zakt u 5 treden. Echter als u geen schuld heeft bij de aanrijding is de zgn. no-blame regeling van toepassing. Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval.

Kan ik mijn camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde niet goed vastgesteld kan worden adviseren wij een taxatie. Voor campers die ouder zijn dan 25 jaar is een taxatie verplicht. Dit taxatierapport dient aan de volgende eisen te voldoen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMVVRTFEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van uw camper of kampeerauto is toegestaan. Houdt u er wel rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van uw schadevrije jaren en no-claimkorting.  Voor verhuren van de camper hebben we helaas geen mogelijkheden.