veelgestelde vragen camperverzekering

Hieronder staan veel gestelde vragen over de camperverzekering, staat u vraag hier niet bij, neem dan contact met ons op!

Kan ik de no-claim korting van mijn autoverzekering gebruiken voor de Camperverzekering?

Ja, u kunt op het aanvraagformulier camperverzekering uw schadevrije jaren doorgeven die u ook geniet op uw autoverzekering, eventueel kunt u door het insturen van een kopie polisblad dit aan ons doorgeven. Let op: Indien u de dekking Particuliere verhuur heeft meeverzekerd geldt deze no-claim kortingsregeling niet.  Het kopie polisblad of prolongatie kwitantie kunt u inscannen en mailen naar info@de-camperverzekering.nl

Wat gebeurt er met de no-claim als ik schade heb?

Bij schuldschade wordt de no-claim aangepast, in de meeste gevallen zakt u 5 treden. Echter als u geen schuld heeft bij de aanrijding is de zgn. no-blame regeling van toepassing. Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval met een zwakkere verkeersdeelnemer zoals een fietser, voetganger.

Kan ik mijn camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Nee, een camper kan niet verzekerd worden op basis van vaste taxatie. U kunt bij nieuwe campers de nieuwwaarde opgeven en bij de tweedehands campers wordt de dagwaarde verzekerd.

Kan ik mijn camper als oldtimer verzekeren?

U kunt uw camper alleen als oldtimer verzekeren als het een origineel gebouwde camper is van 40 jaar of ouder. U kunt met deze verzekering maximaal 7.500 kilometers per jaar afleggen. Bereken uw premie camper oldtimerverzekering

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van uw camper of kampeerauto is toegestaan. Houdt u er wel rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van uw schadevrije jaren en no-claimkorting.  Leent u de camper uit terwijl u de dekking Particuliere verhuur heeft meeverzekerd dan geldt ook bij uitlenen het extra eigen risico van €1.000,-

Ik bezit een zelfgebouwde camper, is dit een geschikte verzekering?

Wij verzekeren ook zelf gebouwde of omgebouwde campers. Bij campers die ouder zijn dan 15 jaar moet er een inspectierapport overlegd worden, u ontvangt in dit geval informatie van ons via de mail. Dit geldt ook bij alleen WA dekking.

Wat zijn de alarmeisen bij de camperverzekering?

Campers met een waarde onder de €75.000,- wordt een fabrieksmatig ingebouwd startblokkering-/alarmsysteem, ook als deze niet opgenomen is in de SCM lijst, geaccepteerd.