Veelgestelde vragen camperverzekering

Hieronder staan veel gestelde vragen over de camperverzekering, staat u vraag hier niet bij, neem dan contact met ons op!

Kan ik de no-claim korting van mijn autoverzekering gebruiken voor de Camperverzekering?

Is dit uw eerste keer dat u een camperverzekering aanvraagt? In principe begint u dan met 0 schadevrije jaren, dit betekent dat de premie hoger is omdat de no- claim korting lager is. U mag ook de schadevrije jaren doorgeven die u heeft opgebouwd met uw autoverzekering. Deze schadevrije jaren kunnen ingezet worden voor de camperverzekering. Loopt deze autoverzekering nog, geef dan aan hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. We mogen dan extra treden aanvragen. Het kopie polisblad of prolongatie kwitantie kunt u inscannen en mailen naar info@veenstradejong.nl. Heeft u een auto of motorverzekering lopen bij Unigarant of bent u dat van plan? Dan treed het Bonusplan in werking. Er mogen dan maximaal 8 extra treden worden toegekend.

Wat gebeurt er met de no-claim als ik schade heb?

Bij schuldschade wordt de no-claim aangepast, in de meeste gevallen zakt u 5 treden. Echter als u geen schuld heeft bij de aanrijding is de zgn. no-blame regeling van toepassing. Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval.

Kan ik mijn camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde niet goed vastgesteld kan worden adviseren wij een taxatie. Voor campers die ouder zijn dan 25 jaar is een taxatie verplicht. Dit taxatierapport dient aan de volgende eisen te voldoen:

  • De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC of RETM.
  • Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
  • Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van uw camper of kampeerauto is toegestaan. Houdt u er wel rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van uw schadevrije jaren en no-claimkorting.  Voor verhuren van de camper hebben we helaas geen mogelijkheden.