Veelgestelde vragen camperverzekering

Wij zijn benieuwd naar jouw vragen. Bel of mail ons. Wij helpen graag.

Welke camperverzekering is de beste?

Je wilt voor de premie die je betaalt zo’n compleet mogelijk pakket. Belangrijk is om te kijken naar het bouwjaar van de camper en de waarde. Is WA dekking voldoende of moet de camper voor een uitgebreidere dekking worden verzekerd? Elke camper is weer anders. Wij hebben voor elke camper de juiste camperverzekering. Klik op de rode knop en bereken de premie, zo weet je in een handomdraai welke de beste camperverzekering is.

Wat is mijn no-claim korting op deze camperverzekering?

Is dit je eerste camper? De camperverzekering begint dan met 0 schadevrije jaren. Maar geen nood, we kunnen je toch een flinke no-claim korting geven. Als je schadevrije jaren heb opgebouwd met je auto mag je deze schadevrije jaren dubbel gebruiken. Je houdt de schadevrije jaren in gebruik op de autopolis én je mag de schadevrije jaren óók gebruiken voor extra treden op de camperverzekering. Het resultaat is een flinke no-claim korting op de camper verzekering. Let op: Deze korting krijg je alleen bij ons.

Wat gebeurt er met de no-claim als er schade is?

Bij schuldschade wordt de no-claim korting aangepast van de camper verzekering, in de meeste gevallen zak je 5 treden. Echter als je geen schuld hebt bij de aanrijding is de zgn. no-blame regeling van toepassing (bijvoorbeeld een aanrijding met voetganger of fietser). Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval.

Kan ik de camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde van de camper niet goed vastgesteld kan worden adviseren wij een taxatie. Voor campers die ouder zijn dan 25 jaar is een taxatie verplicht. Dit taxatierapport dient aan de volgende eisen te voldoen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMVVRTFEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van je camper of kampeerauto is toegestaan. Houd er rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van schadevrije jaren en no-claimkorting. Voor zakelijk verhuren van de camper hebben we helaas geen mogelijkheden. Klik hier voor informatie over verhuren camper aan particulieren.

Kan ik mijn camper verzekeren voor dagelijks gebruik?

Wij vragen altijd naar het gebruik van de camper. Wij kunnen alleen een camper verzekeren als deze wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden zoals de vakantie en weekendjes erop uit. Woon-werk verkeer valt hier niet onder.

Kan ik de inhoud van mijn camper ook verzekeren?

Het is mogelijk om de inventaris van de camper, zoals servies en beddengoed, aanvullend mee te verzekeren met de inventarisdekking. Het hoeft ook niet dubbel, kijk ook even naar je inboedelverzekering en naar je reisverzekering. Lees hier meer.

Is een camperverzekering verplicht?

Het is wettelijk verplicht om jouw camper voor minimaal WA dekking te verzekeren. Je kunt dan zelf nog kiezen welke aanvullende verzekeringen je wilt.

Mag ik permanent in mijn camper wonen?

Als je ervoor kiest om permanent in je camper te gaan wonen kunnen we je geen verzekering aanbieden. De camper verzekering op deze website is puur bedoeld voor vakantie en recreatie.

Kan ik mijn camper verzekeren op zaterdag?

Je kunt ons bellen op zaterdag tussen 9:00 en 16:00. Veel mensen schaffen een camper aan op zaterdag en kunnen dan alleen online een camperverzekering regelen. Wil je zeker weten dat je camper is verzekerd dan raden wij aan om altijd even te bellen. Meer informatie over het verzekeren van je camper op zaterdag vind je hier

Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?

Het benodigde rijbewijs is afhankelijk van het gewicht van de camper. Een camper tot 3.500 kilo mag je besturen met een rijbewijs B. Is een camper tussen 3.500 en 7.500 kg zwaar dan is een rijbewijs C1 vereist. Is een camper zwaarder dan 7500 kg is een rijbewijs C vereist. Bij campers van boven de 7500 kilo is ook het aantal zitplaatsen van belang. Bij 8 tot 16 zitplaatsen is een rijbewijs D1 voldoende als de camper niet langer is dan 8 meter. Is de camper wel langer dan 8 meter, dan zul je een rijbewijs D nodig hebben.

Hoe lang mag een camper voor de deur staan

Voordat je op vakantie gaat is het handig dat je de camper bij huis hebt staan. Gemeentes hebben hiervoor regels opgesteld. In de de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat een camper of caravan maximaal 3 dagen op de weg mag staan. Het is dan aan de buurt en of de gemeente hoe strikt zij met deze regels omgaat. Heeft iemand last dan geeft de gemeente vaak eerst een waarschuwing. Wordt deze waarschuwing genegeerd dan mag er gehandhaafd worden en kunnen er boetes worden uitgedeeld.

de Camperverzekering Veelgestelde vragen camperverzekering