Veelgestelde vragen camperverzekering

Heb je vragen? Bel of mail ons, we helpen graag. Zijn er onduidelijkheden? Kijk ook eens op onze kennisbank camper.

Welke camperverzekering is de beste?

Je wilt voor de premie die je betaalt zo’n compleet mogelijk pakket. Welke camperverzekering kies je en welke verzekeraar spreekt je aan. Voordat je de verzekering afsluit wil je de camperverzekering vergelijken. Belangrijk voor het kiezen voor de juiste dekking is om te kijken naar het bouwjaar en de waarde van de camper. WA dekking is wettelijk verplicht als de camper niet is geschorst maar vind je belangrijk dat schade aan de camper zelf ook is verzekerd? Kies dan voor de uitgebreide dekking. Elke camper verdient de juiste camperverzekering. Bereken eerst de premie van de voordeligste verzekering. Klik op de rode knop.

Hoe hoog is de no-claim korting op de camperverzekering?

Bij het verzekeren van je camper voor de eerste keer begin je met 0 schadevrije jaren. Bij onze verzekering bieden we in de meeste gevallen een hogere korting aan. Dit is mogelijk dankzij exclusieve afspraken die we hebben gemaakt met de verzekeraar, waardoor we je direct een aanzienlijke no-claim korting kunnen geven. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd met je auto, kun je deze schadevrije jaren dubbel gebruiken. Je behoudt de schadevrije jaren op je autoverzekering en je mag dezelfde schadevrije jaren ook gebruiken voor extra treden op de B/M ladder van de camperverzekering. Hierdoor kun je profiteren van een aanzienlijke no-claim korting op je camperverzekering. Let op: Deze korting is alleen van toepassing bij ons.

Wat gebeurt er met de no-claim als er schade is?

Bij schuldschade wordt de no-claim korting aangepast van de camper verzekering, meestal val je 5 treden terug. Echter als je geen schuld hebt bij de aanrijding is de zgn. no-blame no-claim regeling van toepassing (bijvoorbeeld een aanrijding met voetganger of fietser). Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval.

Kan ik de camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde van de camper niet goed vastgesteld kan worden is een taxatie aan te raden. Wil je een camper uitgebreid verzekeren en is de camper ouder dan 25 jaar dan is een taxatie verplicht. Dit taxatierapport dient te voldoen aan de volgende eisen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van je camper of kampeerauto aan vrienden en familie is toegestaan. Houd er rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van schadevrije jaren en no-claimkorting. Voor verhuren van de camper hebben we geen mogelijkheden.

Kan ik mijn camper verzekeren voor dagelijks gebruik?

Nee, bij het aanvragen van de camperverzekering wordt er gevraagd naar het gebruik van de camper. Bij ons kun je alleen de camper verzekeren als de camper recreatief wordt gebruikt zoals vakantie en weekendjes erop uit. De camper mag bij deze verzekering ook niet voor woon-werk verkeer worden gebruikt. Zo houden we de premie laag voor alle camperliefhebbers.

Is mijn camper ook verzekerd in de winterstalling?

Heb je de camper in een winterstalling staan en heb je de camper alleen WA verzekerd? Dan is brand- en diefstalschade niet gedekt. De eigenaar van de caravan / camping stalling heeft meestal geen verzekering die schade vergoed aan de campers zelf. Deze dekking dient de eigenaar van de camper zelf te regelen. Als het kan adviseren we altijd minimaal beperkt casco dekking.

Is een camperverzekering verplicht?

WA dekking is wettelijk verplicht, hier wordt automatisch op gecontroleerd. Je kunt zelf nog kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals casco dekking en inzittenden.

Mag ik in mijn camper wonen?

Als je ervoor kiest om permanent in je camper te gaan wonen kunnen we je geen verzekering aanbieden. De camper verzekering op deze website is alleen bedoeld voor vakantie en recreatie.

Kan ik mijn camper verzekeren op zaterdag?

Je kunt de verzekering op zaterdag én in het weekend online aanvragen. Je ontvangt een dekkingsbevestiging via de mail. Veel mensen schaffen een camper aan op zaterdag en er is behoefte aan een verzekeraar die de camper meteen in dekking neemt. Wil je zeker weten dat je camper is verzekerd dan raden wij aan om altijd even te bellen. Lees meer over het verzekeren van je camper op zaterdag.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?

Het benodigde rijbewijs is afhankelijk van het gewicht van de camper. Een camper tot 3.500 kilo mag je besturen met een rijbewijs B. Is een camper tussen 3.500 en 7.500 kg zwaar dan is een rijbewijs C1 vereist. Is een camper zwaarder dan 7500 kg is een rijbewijs C vereist. Bij campers van boven de 7500 kilo is ook het aantal zitplaatsen van belang. Bij 8 tot 16 zitplaatsen is een rijbewijs D1 voldoende als de camper niet langer is dan 8 meter. Is de camper wel langer dan 8 meter, dan zul je een rijbewijs D nodig hebben.

Hoe lang mag een camper voor de deur staan?

Voordat je op vakantie gaat is het handig dat je de camper bij huis hebt staan. Gemeentes hebben hiervoor regels opgesteld. In de de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat dat een camper of caravan maximaal 3 dagen op de weg mag staan. Het is dan aan de buurt en of de gemeente hoe strikt zij met deze regels omgaat. Heeft iemand last dan geeft de gemeente vaak eerst een waarschuwing. Wordt deze waarschuwing genegeerd dan mag er gehandhaafd worden en kunnen er boetes worden uitgedeeld.

Ik schors de camper, kan ik de camperverzekering stopzetten?

Wanneer je de camper schorst, blijft de camperverzekering van kracht. Het schorsen van de camper is geen reden om de verzekering stop te zetten. Als je besluit de camper te verkopen en deze wordt overgeschreven op een andere naam, dan kun je de camperverzekering opzeggen.

Tot welk bedrag kan ik de camper allrisk verzekeren?

Deze camperverzekering is bedoeld voor campers tot € 200.000,- Is de cataloguswaarde van de camper meer dan 200.000,- Dan wordt in overleg met jou, de camper tegen taxatie óf dagwaarde verzekerd.

Is het mogelijk om mijn 20 jaar oude camper allrisk te verzekeren?

a, dat is zeker mogelijk. We zien vaak dat campers van die leeftijd nog steeds in uitstekende staat verkeren. Het is verstandig om de camper volledig Casco te verzekeren. Vanaf 25 jaar kan de camper nog steeds allrisk verzekerd worden, op voorwaarde dat er een goedgekeurd taxatierapport aanwezig is.

Kan ik een zelfbouw camper verzekeren?

Als je zelf een camper bouwt of ombouwt is dan moet je een aantal zaken goed regelen, zoals de keuring bij het RDW. Wil je de camper alleen WA dekking verzekeren of uitgebreider? Lees verder op deze informatiepagina over het verzekeren van een zelfbouw camper.

Hoe lang mag ik in het buitenland zijn met de camper?

Met onze camperverzekering mag je maximaal 6 maanden aaneengesloten in het buitenland verblijven.

de Camperverzekering Veelgestelde vragen camperverzekering