Veelgestelde vragen camperverzekering

Meest gestelde vragen camperverzekering; heb jij een vraag aan ons? Bel of mail ons. Wij helpen graag.

Welke camperverzekering is de beste camperverzekering?

Je wilt voor de premie die je betaalt zo’n compleet mogelijk pakket. Belangrijk is om te kijken naar het bouwjaar van de camper en de waarde. Is WA dekking voldoende of moet de camper voor een uitgebreidere dekking worden verzekerd? Wij hebben de juiste camperverzekering voor elke camper. Klik op de rode knop en vraag een premie aan, de beste camperverzekering voor een betaalbare premie!

Kan ik de no-claim korting van mijn autoverzekering gebruiken voor de Camperverzekering?

Is dit je eerste keer dat je een camperverzekering aanvraagt? De verzekering begint dan met 0 schadevrije jaren. In dat geval kunnen we toch een flinke no-claim korting geven. We hebben een speciale afspraak gemaakt met de maatschappij. Als je schadevrije jaren heb opgebouwd met een auto mag je deze schadevrije jaren dubbel gebruiken. Je houdt de schadevrije jaren in gebruik op de autopolis én je mag de schadevrije jaren óók gebruiken voor extra treden op de camperverzekering. Het resultaat is een flinke no-claim korting op de camper verzekering.

Wat gebeurt er met de no-claim als ik schade heb met de camper?

Bij schuldschade wordt de no-claim aangepast, in de meeste gevallen zak je 5 treden. Echter als je geen schuld hebt bij de aanrijding is de zgn. no-blame regeling van toepassing. Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval.

Kan ik mijn camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde niet goed vastgesteld kan worden adviseren wij een taxatie. Voor campers die ouder zijn dan 25 jaar is een taxatie verplicht. Dit taxatierapport dient aan de volgende eisen te voldoen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMVVRTFEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van je camper of kampeerauto is toegestaan. Houd er rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van schadevrije jaren en no-claimkorting. Voor verhuren van de camper hebben we helaas geen mogelijkheden.

Kan ik mijn camper verzekeren voor dagelijks gebruik?

Wij vragen altijd naar het gebruik van de camper. Wij kunnen alleen een camper verzekeren als deze wordt gebruikt voor recreatieve doeleinden zoals de vakantie en weekendjes erop uit. Woon-werk verkeer valt hier niet onder.

Kan ik de inhoud van mijn camper ook verzekeren?

Het is mogelijk om de inventaris van de camper, zoals servies en beddengoed, aanvullend mee te verzekeren met de inventarisdekking. Lees hier meer.

Is een camperverzekering verplicht?

Het is wettelijk verplicht om jouw camper WA te verzekeren.

Mag ik permanent in mijn camper wonen?

Nee. Je mag niet permanent een camper bewonen.

Kan ik mijn camper verzekeren op zaterdag?

Je kunt ons bellen op zaterdag tussen 9:00 en 16:00. Veel mensen schaffen een camper aan op zaterdag en kunnen dan alleen online een camperverzekering regelen. Wil je zeker weten dat je camper is verzekerd dan raden wij aan om altijd even te bellen. Meer informatie over het verzekeren van je camper op zaterdag vind je hier

de Camperverzekering Veelgestelde vragen camperverzekering