Veelgestelde vragen CamperVerzekering

Heb jij vragen over de het verzekeren van een camper? Je kunt je vraag of telefonisch of digitaal stellen, we helpen graag. Zijn er onduidelijkheden? Kijk ook op onze kennisbank camper.

Welke camperverzekering is de beste?

Je wilt voor de premie die je betaalt zo’n compleet mogelijk pakket. Welke camperverzekering kies je en welke verzekeraar spreekt je aan. Voordat je de verzekering afsluit wil je de camperverzekering vergelijken. Belangrijk voor het kiezen voor de juiste dekking is om te kijken naar het bouwjaar en de waarde van de camper. WA dekking is wettelijk verplicht als de camper niet is geschorst maar vind je belangrijk dat schade aan de camper zelf ook is verzekerd? Kies dan voor de uitgebreide dekking. Elke camper verdient de juiste camperverzekering. Bereken eerst de premie van de voordeligste verzekering. Klik op de rode knop.

Hoe hoog is de no-claim korting op de camperverzekering?

Bij het verzekeren van je camper voor de eerste keer begin je met 0 schadevrije jaren. Bij onze verzekering bieden we in de meeste gevallen een hogere korting aan. Dit is mogelijk dankzij exclusieve afspraken die we hebben gemaakt met de verzekeraar, waardoor we je direct een aanzienlijke no-claim korting kunnen geven. Als je al schadevrije jaren hebt opgebouwd met je auto, kun je deze schadevrije jaren dubbel gebruiken. Je behoudt de schadevrije jaren op je autoverzekering en je mag dezelfde schadevrije jaren ook gebruiken voor extra treden op de B/M ladder van de camperverzekering. Hierdoor kun je profiteren van een aanzienlijke no-claim korting op je camperverzekering. Let op: Deze korting is alleen van toepassing bij ons.

Wat gebeurt er met de no-claim als er schade is?

Bij schuldschade wordt de no-claim korting aangepast van de camper verzekering, meestal val je 5 treden terug. Echter als je geen schuld hebt bij de aanrijding is de zgn. no-blame no-claim regeling van toepassing (bijvoorbeeld een aanrijding met voetganger of fietser). Dit houdt in dat de bonusregeling van een verzekerde onaangetast blijft, als deze buiten zijn schuld om betrokken is geraakt bij een ongeval. Tip: Maak ook gebruik van de DSA (Directe schadeafhandeling)

Kan ik de camper tegen taxatiewaarde verzekeren?

Als de waarde van de camper niet goed vastgesteld kan worden is een taxatie aan te raden. Wil je een camper uitgebreid verzekeren en is de camper ouder dan 25 jaar dan is een taxatie verplicht. Dit taxatierapport dient te voldoen aan de volgende eisen:
– De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC of RETM.
– Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
– Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Taxatierapporten die niet aan één of meerdere van deze eisen voldoen dienen ter beoordeling aan Unigarant te worden voorgelegd.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Ja, uitlenen van je camper of kampeerauto aan vrienden en familie is toegestaan. Houd er rekening mee dat schuldschaden ten koste kunnen gaan van schadevrije jaren en no-claimkorting. Voor verhuren van de camper hebben we geen mogelijkheden.

Kan ik mijn camper verzekeren voor dagelijks gebruik?

Nee, bij het aanvragen van de camperverzekering wordt er gevraagd naar het gebruik van de camper. Bij ons kun je alleen de camper verzekeren als de camper recreatief wordt gebruikt zoals vakantie en weekendjes erop uit. De camper mag bij deze verzekering ook niet voor woon-werk verkeer worden gebruikt. Zo houden we de premie laag voor alle camperliefhebbers.

Is mijn camper ook verzekerd in de winterstalling?

Heb je de camper in een winterstalling staan en heb je de camper alleen WA verzekerd? Dan is brand- en diefstalschade niet gedekt. De eigenaar van de caravan / camping stalling heeft meestal geen verzekering die schade vergoed aan de campers zelf. Deze dekking dient de eigenaar van de camper zelf te regelen. Als het kan adviseren we altijd minimaal beperkt casco dekking.

Is een camperverzekering verplicht?

WA dekking is wettelijk verplicht, hier wordt automatisch op gecontroleerd. Je kunt zelf nog kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals casco dekking en inzittenden.

Mag ik in mijn camper wonen?

Als je ervoor kiest om permanent in je camper te gaan wonen kunnen we je geen verzekering aanbieden. De camper verzekering op deze website is alleen bedoeld voor vakantie en recreatie.

Kan ik mijn camper verzekeren op zaterdag?

Je kunt de verzekering op zaterdag én in het weekend online aanvragen. Je ontvangt een dekkingsbevestiging via de mail. Veel mensen schaffen een camper aan op zaterdag en er is behoefte aan een verzekeraar die de camper meteen in dekking neemt. Wil je zeker weten dat je camper is verzekerd dan raden wij aan om altijd even te bellen. Lees meer over het verzekeren van je camper op zaterdag.

Welk rijbewijs heb je nodig voor een camper?

Het benodigde rijbewijs is afhankelijk van het gewicht van de camper. Een camper tot 3.500 kilo mag je besturen met een rijbewijs B. Is een camper tussen 3.500 en 7.500 kg zwaar dan is een rijbewijs C1 vereist. Is een camper zwaarder dan 7500 kg is een rijbewijs C vereist. Bij campers van boven de 7500 kilo is ook het aantal zitplaatsen van belang. Bij 8 tot 16 zitplaatsen is een rijbewijs D1 voldoende als de camper niet langer is dan 8 meter. Is de camper wel langer dan 8 meter, dan zul je een rijbewijs D nodig hebben.

Hoe lang mag een camper voor de deur staan?

Voordat je op vakantie gaat is het handig dat je de camper bij huis hebt staan. Gemeentes hebben hiervoor regels opgesteld. In de de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staat bijvoorbeeld dat een camper of caravan maximaal 3 dagen op de weg mag staan. De regels met betrekking tot hoelang een camper voor de deur mag staan kunnen per gemeente variëren. Het is dan aan de buurt en of de gemeente hoe strikt zij met deze regels omgaat. Wanneer iemand in de buurt hinder ondervindt van geparkeerde campers en de regels worden overtreden, zal de gemeente doorgaans in eerste instantie een waarschuwing uitgeven. Als deze waarschuwing wordt genegeerd, kan de gemeente overgaan tot handhaving, wat kan resulteren in het uitdelen van boetes aan de eigenaar van de camper. Het is daarom verstandig om op de hoogte te zijn van de specifieke parkeerregels in jouw gemeente voordat je je camper voor langere tijd bij huis parkeert, om ongewenste verrassingen te voorkomen.

Ik schors de camper, kan ik de camperverzekering stopzetten?

Wanneer je ervoor kiest om de camper te schorsen, blijft de camperverzekering van kracht. Het schorsen van de camper is op zichzelf geen reden om de verzekering stop te zetten. Het kan verschillende redenen hebben om je camper tijdelijk te schorsen, bijvoorbeeld als je deze gedurende een bepaalde periode niet gebruikt. Tijdens de schorsing blijft de dekking van je camperverzekering behouden voor eventuele onvoorziene omstandigheden.
Als je echter besluit om de camper te verkopen en deze wordt overgeschreven op een andere naam, dan is dat een geschikt moment om de camperverzekering op te zeggen. Het is dan belangrijk dat de nieuwe eigenaar zo snel mogelijk een camperverzekering op zijn naam regelt.

Wat is het maximale verzekeringsbedrag voor allrisk dekking?

Onze allrisk camperverzekering dekt campers met een waarde tot € 200.000,-. Als de cataloguswaarde van je camper hoger is dan € 200.000,-, zullen we samen met jou bepalen of we de camper op basis van taxatie of dagwaarde verzekeren. Dit stelt ons in staat om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt die past bij de waarde van je camper.

Kun je een oude camper allrisk verzekeren?

Jazeker, dat is mogelijk. Het is opmerkelijk hoeveel campers van die leeftijd nog steeds in voortreffelijke staat verkeren. Voor campers die nog in een goede conditie zijn, is het aan te raden om een volledige Casco verzekering af te sluiten. Zelfs wanneer een camper 25 jaar oud is kan deze nog steeds allrisk verzekerd worden, op voorwaarde dat er een geldig en goedgekeurd taxatierapport beschikbaar is.
Een goedgekeurd taxatierapport is van essentieel belang om de juiste dekking te waarborgen. Dit rapport bevestigt de huidige marktwaarde van uw camper en zorgt ervoor dat deze adequaat verzekerd is. Het kan tevens helpen om eventuele discussies over de waarde van uw camper in geval van schade of verlies te voorkomen.

Kan ik een zelfbouw camper verzekeren?

Als je zelf een camper bouwt of ombouwt, zijn er enkele belangrijke zaken die je goed moet regelen, waaronder de keuring bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Een van de volgende stappen die je moet overwegen, is het kiezen van de juiste verzekeringsdekking voor je zelfbouw camper. Kies je bijvoorbeeld alleen voor WA dekking of wil je de camper uitgebreider verzekeren? Het is belangrijk om te onthouden dat bij zelfbouw campers de waarde niet altijd eenvoudig te bepalen is, aangezien deze afhankelijk is van de gebruikte materialen, het vakmanschap en andere factoren. Daarom is het cruciaal om een goede schatting van de waarde te doen of de camper te laten taxeren. om ervoor te zorgen dat je camper op de juiste manier verzekerd is.
Om meer te weten te komen over het verzekeren van een zelfbouw camper, kun je de informatiepagina raadplegen: zelfbouw camper.

Hoe lang mag ik met de camper naar het buitenland?

Met onze camperverzekering kun je maximaal 6 maanden aaneengesloten in het buitenland verblijven. Dit betekent dat je gedurende een half jaar ononderbroken in het buitenland kunt zijn en reizen. Het is belangrijk om je aan deze termijn te houden, aangezien de dekkingsvoorwaarden voor een langer verblijf in het buitenland kunnen variëren en mogelijk aanvullende maatregelen vereisen. Zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de specifieke voorwaarden van je camperverzekering, zodat je zorgeloos vakantie kan vieren.

Wat is het verschil tussen hulpverlening en pechhulp?

– Bij hulpverlening ben je verzekerd tijdens het uitvallen van de camper als gevolg van een schadegeval of ongeval. Hierbij moet je denken aan een aanrijdingsschade of bijvoorbeeld een brandschade. Ook is er dekking wanneer de bestuurder van de camper niet verder kan rijden. Dit geldt in het verzekerde gebied (zie groene kaart), buiten de woonplaats.
– De pechhulp verzekering biedt hulp bij autopech onderweg. Hierbij kun je denken aan motorpech of bijvoorbeeld het tanken van een verkeerde brandstof. Dit soort schades vallen niet onder hulpverlening, maar alleen onder de pechhulp verzekering. Wat er precies is verzekerd en voor welke bedragen lees je op de pagina over hulpverlening.

Hoeveel mensen mogen mee in de camper?

Op het kentekenbewijs staat hoeveel geldige zitplaatsen een camper heeft. Een geldige zitplaats moet voorzien zijn van een gordel. Onderweg moet elke passagier op een zitplaats met gordel zitten. Over het algemeen zijn campers ontworpen om plaats te bieden aan 2 tot 6 personen, afhankelijk van de grootte en het type van de camper. Voor volledige vergoeding van schade en het veilig reizen is het belangrijk om aan de wettelijke voorschriften te houden.

de Camperverzekering Veelgestelde vragen CamperVerzekering