Thuiswerken in de camper

Creatieve plekken om thuis te werken

Was thuiswerken eerst wel een aangenaam idee. Inmiddels komen de muren op je af. We hebben al verhalen gehoord van mensen die zelfs in een boot gaan zitten werken. Thuiswerken in de camper is echter nog niet zo’n slecht idee. Lekker rustig, misschien wel op je oprit maar toch het gevoel ergens anders te zijn. Met deze tips creëer jij het ultieme kantoor in je camper.

Tip 1: Zoek de beste plek

Waarschijnlijk is dichtbij huis de beste optie. Je camper mag je niet zomaar ergens op de openbare weg staan. Veel gemeenten hebben in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) opgenomen dat je niet langer dan drie aaneengesloten dagen aan de openbare weg mag parkeren met een camper. Kijk dus goed hoe dit in jouw gemeente is geregeld.

Tip 2: Zorg voor een goede internetverbinding

Voor je werk heb je waarschijnlijk een goede internetverbinding nodig. Kijk dus eerst of je wifi signaal ver genoeg gaat of, schaf een  mobiele adapter aan. Camper plaatsen hebben meestal wel goede wifi mogelijkheden. Belangrijk is dan wel dat de verbinding beveiligd is en zorg er dan natuurlijk voor dat je vóór 21:00 weer thuis bent.

Tip 3: De energie en gasvoorraad

Nu het koud is buiten, heb je verwarming nodig is. Check dus of er genoeg gas voorradig is. Beter is om te verwarmen op elektriciteit, helemaal als je een zonnepaneel hebt. Zorg in ieder geval dat je energievoorraad voldoende is, je wilt niet dat iets uitvalt. Je werkt al snel met verschillende apparaten, denk aan, laptop, telefoon, verlichting, verwarming en koffiezetapparaat.

Tip 4: Maak een checklist

Natuurlijk moet het niet zo zijn dat je uiteindelijk in de camper zit en alsnog dingen bent vergeten. Maak daarom van tevoren een checklist met alle spullen die je nodig hebt en dus niet mag vergeten.

Tip 5: Een goede zit plek is belangrijk

Belangrijk is dat je een werkplek creëert waarbij je goed zit en de hoogte van tafel en scherm kloppen. Je moet natuurlijk in de camper minstens net zo comfortabel zitten als in je thuiskantoor. Heb je een tweede scherm die je gebruikt voor meer overzicht? Neem deze dan ook mee naar de camper. Zorg tevens voor goed geluid, als je bijvoorbeeld op een plek zit met veel omgevingsgeluid, neem dan een koptelefoon mee die het omgevingsgeluid blokkeert.

Tip 6: Zorg voor een goede ventilatie

Wat ook zeker niet vergeten moet worden is de ventilatie van de camper. Omdat de ruimte klein is, is luchtverversing belangrijker dan in een woonhuis. Zorg dat je regelmatig een raam of dakluik openzet en het even laat doorwaaien. Met frisse lucht om je heen, kun je je beter concentreren.

Tip 7: Beweging

Zorg dat je tijdens je werk ook nog beweging krijgt. Sta regelmatig op en beweeg af en toe. Belangrijk is dat je zelf pauzemomenten inlast en houd je hier dan ook aan. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen, zodat je weer fris verder kan.

Tip 8: Let op in de winter

Als je de camper al gebruikt in de winter, let dan op dat de leidingen niet bevriezen. Houd dus goed de weersomstandigheden in de gaten. Laat de verwarming dan ook aan. Check ook altijd even hoe je de camper hebt verzekerd. Meestal staat bij gebruik: Recreatief gebruik is verzekerd. Sporadisch thuiswerken in de camper zal geen belemmering zijn voor de verzekeraar maar als je de camper structureel gebruikt als werkplek, informeer even bij je verzekeraar of jouw situatie verzekerd is.

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, werk jij ook op een andere plek dan thuis? Laat het ons weten.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Camperverzekering Thuiswerken in de camper