Thuiswerken in de camper

Ontdek creatieve plekken om thuis te werken

Thuiswerken is een fenomeen dat tijdens de coronacrisis in opkomst was en nog steeds succesvol blijkt te zijn, ook nu de oorspronkelijke redenen voor het thuis werken zijn weggevallen en mensen nu vaak gedeeltelijk thuiswerken.

Waarom zou je het niet combineren met een plek waar jij je prettig voelt? Wat dacht je van werken in je camper? Rustig, misschien zelfs op je eigen oprit, maar toch met het gevoel ergens anders te zijn. Met behulp van deze tips kun je het ultieme kantoor in je camper creëren.

Tip 1: Kies de beste locatie

De beste optie is waarschijnlijk dicht bij huis. Houd er echter rekening mee dat je camper niet zomaar overal op de openbare weg mag staan. Veel gemeenten hebben in hun Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opgenomen dat je niet langer dan drie aaneengesloten dagen met een camper aan de openbare weg mag parkeren. Bekijk dus goed hoe dit in jouw gemeente is geregeld.

Tip 2: Zorg voor een goede internetverbinding

Voor je werk heb je waarschijnlijk een betrouwbare internetverbinding nodig. Controleer daarom of je wifi-signaal voldoende bereik heeft, of schaf indien nodig een mobiele adapter aan. Camperplaatsen hebben meestal goede wifi-mogelijkheden. Zorg er wel voor dat de verbinding beveiligd is.

Tip 3: Voorraad energie en gas

Als het buiten koud is, heb je verwarming nodig. Controleer daarom of je voldoende gasvoorraad hebt. Het is echter beter om te verwarmen met behulp van elektriciteit, vooral als je een zonnepaneel hebt. Zorg in ieder geval dat je voldoende energievoorraad hebt, zodat je niet zonder stroom komt te zitten. Aangezien je waarschijnlijk met verschillende apparaten werkt, zoals een laptop, telefoon, verlichting, verwarming en koffiezetapparaat, is voldoende energie essentieel.

Tip 4: Maak een checklist

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je uiteindelijk in je camper zit en beseft dat je iets bent vergeten. Maak daarom van tevoren een checklist met alle benodigde spullen die je niet mag vergeten.

Tip 5: Creëer een comfortabele werkplek

Het is belangrijk om een werkplek te creëren waar je comfortabel kunt zitten en waarbij de hoogte van de tafel en het scherm kloppen. Je moet net zo comfortabel kunnen werken in je camper als in je thuiskantoor. Als je een tweede scherm hebt dat je gebruikt voor meer overzicht, neem deze dan ook mee naar de camper. Zorg ook voor goed geluid, vooral als je op een plek zit met veel omgevingsgeluid. Neem een koptelefoon mee die het omgevingsgeluid blokkeert.

Tip 6: Zorg voor een goede ventilatie

Ventilatie is van groot belang in de kleine ruimte van een camper zoals een VW Camper. Zorg ervoor dat je regelmatig een raam of dakluik openzet om frisse lucht binnen te laten en de camper goed te laten doorwaaien. Met voldoende frisse lucht om je heen kun je je beter concentreren en blijf je alert tijdens het werken.

Tip 7: Beweeg regelmatig

Zorg dat je tijdens je werk ook nog beweging krijgt. Sta regelmatig op en beweeg af en toe. Belangrijk is dat je zelf pauzemomenten inlast en houd je hier dan ook aan. Ga bijvoorbeeld een stukje wandelen, zodat je weer fris verder kan.

Tip 8: Let op met je camperverzekering

Controleer ook de verzekering van je camper. In de meeste gevallen staat er vermeld dat dekking is voor  recreatief gebruik gedekt is. Incidenteel thuiswerken in de camper zal waarschijnlijk geen probleem zijn voor de verzekeraar, maar als je de camper structureel als werkplek gebruikt, is het verstandig om contact op te nemen met je verzekeraar om na te gaan of je situatie gedekt is.

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal, werk jij ook geregeld op een andere plek dan thuis? Laat het ons weten.

Lees ook: de camper uitermate populair

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Camperverzekering Thuiswerken in de camper