Automobilistenhulp

Automobilistenhulp – Hulp en Huur Vervoermiddel

Het zal je maar gebeuren. Het ene moment rijd je nog door dat leuke Franse dorpje. Het andere moment houdt de camper er mee op of botst iemand op je camper. Vakantiepret voorbij? Niet als je de dekking Hulp en huur vervoermiddel hebt afgesloten. De module Hulp en Huur vervoermiddel kun je meeverzekeren op je reisverzekering.

Premie Reisverzekering

Elk jaar gaat ruim 40% van de Nederlanders met de auto, camper of motor op vakantie. Duitsland, Frankrijk en België zijn de populairste vakantiebestemmingen met auto of camper. Met deze dekking (vroeger automobilistenhulp, Nu Hulp en Huur vervoermiddel) ben je verzekerd van eerste hulp bij pech onderweg. De maatschappij Europeesche zorgt voor vervoer van de auto/camper, inzittenden en bagage zodat je zo snel mogelijk naar je bestemming kunt komen. Of terug naar huis. Deze dekking is er voor de Kortlopende Reisverzekering en de Doorlopende Verzekering voor Reizen. Verzekerden met een auto, motor of camper met een Nederlands kenteken kunnen de dekking afsluiten voor hun buitenlandse vakantie binnen Europa.

Hulp bij reparatie

Stel, je krijgt pech of een ongeval tijdens je vakantie. Dan helpt de Europeesche Hulplijn je verder, bijvoorbeeld door pech hulp te regelen of het toezenden van onderdelen te vergoeden. Kan het voertuig niet binnen 2 werkdagen worden gemaakt? Dan zorgt de Europeesche ervoor dat je auto of camper en de bagage naar je vakantieadres of naar huis worden gebracht. Als je vanwege de autopech in een hotel moet overnachten, zijn de verblijfkosten gedekt. Is de bestuurder door ziekte of letsel uitgevallen en kan niemand anders de auto besturen? Dan schakelt de Europeesche Hulplijn een vervangende bestuurder in.

Of huur van een ander voertuig

Soms kan het voertuig tijdens je vakantie niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden. Dan biedt de dekking recht op een vervangende huurauto, vergelijkbaar met je eigen auto. Maar je mag ook op kosten van de Europeesche je reis voortzetten met trein, bus of vliegtuig. Hiervoor is een bedrag beschikbaar dat gelijk is aan de huurprijs voor een auto. Gaat de auto binnen 7 dagen vóór vertrek in Nederland stuk? En komt dit door een ‘van buiten komend onheil’ zoals een storm, aanrijding of diefstal? Dan vergoeden we ook vervangend vervoer.

Wat kost het?

Bij onze Kortlopende Reisverzekering kost deze dekking € 17,50 (+21% assurantiebelasting) voor de hele vakantie. Heb je een Doorlopende Verzekering voor Reizen? Dan kun je het voertuig het hele jaar tijdens alle vakanties naar het buitenland verzekeren. Dat kost slechts € 25,- (+21% assurantiebelasting).

Wat vergoeden we?

In de onderstaande tabel zie je wat de maatschappij maximaal vergoedt. De verzekerde bedragen gelden per verzekerde per reis. Is dit anders, dan staat dat erbij. Met kostprijs wordt de totale schade vergoedt.

Hulp en huur vervoermiddelBedrag
Alleen na toestemming Europeesche Hulplijn
Hulp en repatriëring van je auto/camperKostprijs
Huur vervangend vervoermiddel per dag (maximaal 30 dagen)€ 125,-
Extra verblijfskosten, per dag (maximaal 10 dagen)€ 75,-
Berging, bewaking, stalling en vervoer van je auto, camper€ 1.000,-
Arbeidsloon bij reparatie langs de weg€ 150,-
Verzending onderdelen€ 150,-

 

Wat is niet verzekerd?

Hulp en huur vervoermiddel kent een paar uitsluitingen. Je krijgt geen hulp of vervangend vervoer als:

  • je niet voldoet aan wettelijke eisen, zoals apk en een geldig rijbewijs
  • je auto of camper uitvalt door slecht of onvoldoende onderhoud
  • de camper, caravan, vouwwagen of trailer te zwaar was beladen
  • je in Nederland op vakantie gaat.

Als je auto allrisk is verzekerd, vallen de reparatiekosten veelal onder de autoverzekering. Ook bij nieuwe auto’s en leaseauto’s is pechhulp vaak inbegrepen. Ook bij ons Oldtimerverzekering en onze Camperverzekering is pechhulp meeverzekerd. Maar let op: eventuele extra verblijfskosten vallen hier vaak niet onder. Alleen daarom al is Hulp en huur vervoermiddel een goed idee.