Autohulp en vervangend vervoer

Autohulpverzekering en vervangend vervoer & verblijf

Het zal je maar gebeuren. Het ene moment rijd je nog door dat leuke Franse dorpje. Het andere moment houdt de camper er mee op of botst iemand tegen je aan. Vakantiepret voorbij? Niet als je de dekking Autohulp en vervangend vervoer & verblijf hebt afgesloten. Deze modules kun je meeverzekeren op je reisverzekering.

Info Reisverzekering

Ben je wel verzekerd voor vervangend vervoer?

Normaliter gaan elk jaar ruim 40% van de Nederlanders met de auto, camper of motor op vakantie. Duitsland, Frankrijk en België zijn de populairste vakantiebestemmingen voor vakantiereizen met auto of de camper. Heb je een nieuwe camper of auto dan is vervangend vervoer meestal verzekerd op je camper of autoverzekering. Maar bezit je een oudere camper dan kan zo zijn dat je niet overal goed voor verzekerd bent.

Het komt hier op neer: Ga je naar het buitenland en heb je jouw voertuig alleen WA verzekerd, verzeker dan altijd de Autohulpverzekering in combinatie met de vervangend vervoer & verblijf verzekering.

Dekking Vervangend vervoer en verblijf

Met de module Vervangend vervoer en verblijf hoef je niet de vakantie te onderbreken als er wat misgaat. De alarmcentrale zorgt voor vervoer van de camper, inzittenden en bagage zodat je zo snel mogelijk naar je bestemming kunt komen. Of terug naar huis. Deze dekking is er voor de Kortlopende Reisverzekering en de Doorlopende Verzekering voor Reizen. Verzekerden met een auto, motor of camper met een Nederlands kenteken kunnen de dekking afsluiten voor hun buitenlandse vakantie binnen Europa.

Of huur van een ander voertuig

Het kan voorkomen dat tijdens je vakantie het voertuig niet binnen de termijn van 2 werkdagen gerepareerd kan worden. In een dergelijk geval biedt de dekking van je verzekering recht op een vervangende huurauto die vergelijkbaar is met je eigen auto. Dit stelt je in staat om je reis zonder onderbreking voort te zetten. Echter, het is ook mogelijk om, op kosten van de verzekeraar, je reis voort te zetten met alternatieve vervoersmiddelen zoals de trein, bus of vliegtuig. Uiteraard gebeurt dit altijd in overleg met de alarmcentrale, die de nodige regelingen zal treffen om je reis soepel te laten verlopen. Het belangrijkste is dat je tijdens onverwachte situaties op vakantie kunt vertrouwen op de ondersteuning en flexibiliteit van je verzekering, zodat je zonder zorgen je reis kunt voortzetten en blijven genieten van je welverdiende vakantie.

Vergoedingen bij Vervangend Vervoer en Verblijf

In de onderstaande tabel zie je wat de maatschappij vergoedt. Deze vergoeding is meestal in natura en wordt pas toegezegd na overleg met de ANWB Alarmcentrale.

Vervangend vervoer en verblijf
 
Hulp en repatriëring van je auto/camper
Huur vervangend vervoermiddel per dag, maximaal 30 dagen
 
Autohulp
 
Arbeidsloon bij reparatie langs de weg
Verzending onderdelen

Wat is niet verzekerd?

Vervangend vervoer en verblijf kent een paar uitsluitingen. Je krijgt geen hulp of vervangend vervoer als:

  • je niet voldoet aan wettelijke eisen, zoals een geldige APK of rijbewijs
  • de auto of camper uitvalt door slecht of onvoldoende onderhoud
  • de camper, caravan, vouwwagen of trailer te zwaar was beladen
  • je in Nederland op vakantie gaat.

Autohulpverzekering

De Autohulpverzekering is te vergelijken met Wegenwacht Europa dekking. Als je dit al bij de ANWB heeft geregeld dan is deze dekking overbodig. Heb je geen wegenwacht Europa verzekerd dan is dit een voordelige manier om dit geregeld te hebben. Premie hiervoor is nog geen 3,- per maand naast je reisverzekering.

Is Autohulp zinvol bij een (oudere) camper?

Tijdens je vakantie kun je te maken krijgen met pech of een ongeval. Dan kun je altijd rekenen op de hulp van de ANWB. Of het nu gaat om het regelen van pechhulp ter plaatse of het vergoeden van toegestuurde onderdelen, de Alarmcentrale staat voor je klaar. Het goede nieuws is dat deze dekking beschikbaar is voor campers die maximaal 20 jaar oud zijn. Zelfs als je camper in de loop der tijd ouder is geworden dan 20 jaar, behoud je nog steeds recht op deze waardevolle hulp, op voorwaarde dat de dekking op je polis vermeld staat. Met de ANWB aan je zijde hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte pech of problemen onderweg. Je kunt met een gerust hart genieten van je vakantie, wetende dat er een betrouwbare partner is die altijd paraat staat om je te helpen, ongeacht de leeftijd van je camper.

Lees ook: Tips op reis

de Camperverzekering Reisverzekering Autohulp en vervangend vervoer