Autohulp en vervangend vervoer

Autohulp verzekering en vervangend vervoer & verblijf

Het zal je maar gebeuren. Het ene moment rijd je nog door dat leuke Franse dorpje. Het andere moment houdt de camper er mee op of botst iemand tegen je aan. Vakantiepret voorbij? Niet als je de dekking Autohulp en vervangend vervoer en verblijf hebt afgesloten. Deze modules kun je meeverzekeren op je reisverzekering.

Info Reisverzekering

Ben je wel verzekerd voor vervangend vervoer?

Normaliter gaan elk jaar ruim 40% van de Nederlanders met de auto, camper of motor op vakantie. Duitsland, Frankrijk en België zijn de populairste vakantiebestemmingen voor vakantiereizen met auto of de camper. Heb je een nieuwe camper of auto dan is vaak vervangend vervoer op je camper of autoverzekering gedekt. Maar bezit je een oudere camper dan kan zo zijn dat je niet overal goed voor verzekerd bent.

Hier is een oplossing voor:

Dekking Vervangend vervoer en verblijf

Met de module Vervangend vervoer en verblijf kun je doorgaan met genieten van je vakantie. De alarmcentrale zorgt voor vervoer van de camper, inzittenden en bagage zodat je zo snel mogelijk naar je bestemming kunt komen. Of terug naar huis. Deze dekking is er voor de Kortlopende Reisverzekering en de Doorlopende Verzekering voor Reizen. Verzekerden met een auto, motor of camper met een Nederlands kenteken kunnen de dekking afsluiten voor hun buitenlandse vakantie binnen Europa.

Of huur van een ander voertuig

Soms kan het voertuig tijdens je vakantie niet binnen 2 werkdagen gerepareerd worden. Dan biedt de dekking recht op een vervangende huurauto, vergelijkbaar met je eigen auto. Maar je mag ook op kosten van de verzekeraar je reis voortzetten met trein, bus of vliegtuig. Dit gaat altijd in overleg met de alarmcentrale.

Wat zijn de vergoedingen

In de onderstaande tabel zie je wat de maatschappij vergoedt.

Vervangend vervoer en verblijf
Alleen na toestemming ANWB Alarmcentrale
Hulp en repatriëring van je auto/camper
Huur vervangend vervoermiddel per dag, maximaal 30 dagen
Autohulp
Arbeidsloon bij reparatie langs de weg
Verzending onderdelen

 

Wat is niet verzekerd?

Vervangend vervoer en verblijf kent een paar uitsluitingen. Je krijgt geen hulp of vervangend vervoer als:

  • je niet voldoet aan wettelijke eisen, zoals apk en een geldig rijbewijs
  • de auto of camper uitvalt door slecht of onvoldoende onderhoud
  • de camper, caravan, vouwwagen of trailer te zwaar was beladen
  • je in Nederland op vakantie gaat.

Autohulp: hulp bij reparatie

Stel, je krijgt pech of een ongeval tijdens je vakantie. Dan helpt de ANWB  je verder, bijvoorbeeld door pech hulp te regelen of het toezenden van onderdelen te vergoeden. Deze dekking is voor campers tot 20 jaar oud. Je houdt recht op hulp als deze dekking op de polis staat en de camper in de loop van de tijd ouder is geworden dan 20 jaar.

de Camperverzekering Reisverzekering Autohulp en vervangend vervoer