Reisverzekering

Kies nu voor de reisverzekering met de beste prijs/kwaliteitsverhouding volgens de Consumentenbond!

Ga je binnenkort op vakantie? Het is zeer verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat of regelmatig geniet van een weekendje weg, is een doorlopende reisverzekering de voordeligste optie. Je hoeft nooit meer last-minute zaken te regelen. Wacht niet langer en profiteer nu van de beste prijs/kwaliteitsverhouding volgens de Consumentenbond!

Premie Reisverzekering

Ontdek de voordelen van een doorlopende reisverzekering:

 • Kinderen tot 5 jaar gratis verzekerd
 • Scherpe premie
 • Uitstekende dekking

Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd, zonder dat je telkens hoeft door te geven wanneer je op vakantie gaat. Zelfs een spontaan weekendje weg valt hieronder. Gemak en altijd verzekerd.

Af en toe op vakantie?

Ben je geen globetrotter en ga je niet vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan kun je voor die ene speciale trip ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Ontdek hieronder direct de premie die bij jouw vakantie past.

Wat is verzekerd op de reisverzekering?

Je hebt recht op een aantal belangrijke vergoedingen. Bijvoorbeeld als je per ongeluk iets stuk maakt in je hotelkamer maar ook als je door een situatie plotseling extra reis- of telefoonkosten hebt. De Basis reisverzekering heeft dekking in Europa (+ IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden, landen aan de Middellandse zee). Voor een vakantie buiten Europa kun je de Basis reisverzekering uitbreiden met werelddekking.

Alarmnummers

Je bent goed verzekerd als er iets onverwacht gebeurt. Het hele gezin heeft recht op hulp van de ANWB Alarmcentrale. Je bent daarnaast verzekerd voor onvoorziene uitgaven, zoals telefoonkosten en reisadvies.

Tip: download dit kaartje met belangrijke telefoonnummers.

Voorbeelden van vergoedingen:

1) Noodzakelijke (terug)reis- en verblijfkosten
2) Telefoonkosten alarmcentrale, andere hulpdiensten of het thuisfront
3) Schade aan de gehuurde vakantiewoning.

Uitgebreide reisverzekering:
De Uitgebreide dekking van de reisverzekering biedt een breder scala aan dekkingen dan de Basis dekking. Met de Uitgebreide dekking heb je de mogelijkheid om te kiezen uit extra dekkingen en profiteer je van een hogere vergoeding voor de gekozen dekkingen.

Aanvullende dekkingen

Aanvullende dekkingBasisUitgebreid
Medische kostenXX
BagageXX
OngevallenXX
Wintersport en Bijz. SportenXX
Hobby- en SportuitrustingX
GeldX
ReisrechtsbijstandX
VerkeersrechtsbijstandX
Vervangend Vervoer en VerblijfX

Deze aanvullende dekkingen kun je afsluiten bij de varianten Basis en Uitgebreid.

Medische kosten

De zorgverzekering vergoedt niet altijd alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Daarvoor is deze aanvullende dekking. Wij adviseren je om ook naar de zorgverzekering te kijken, om over- of onderverzekering te voorkomen.

Bij medische noodzaak vergoedt de maatschappij de kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • medische behandeling;
 • vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis;
 • het verplicht eigen risico, het vrijwillig eigen risico wordt niet vergoed.

Let op: Ga je op wintersport, kies dan ook voor “Wintersportdekking“. Medische kosten als gevolg van wintersport zijn anders niet gedekt.

Bagage

Met deze aanvullende dekking is de bagage verzekerd voor diefstal, verlies en schade. In combinatie met de dekking Basis heb je wel een eigen risico. Bij Uitgebreid bepaal je zelf of je een eigen risico wilt.

Hobby- en sportuitrusting

Dit is een goede aanvulling op de aanvullende dekking Bagage. Hiermee zijn bijvoorbeeld golfspullen, videoapparatuur of duikspullen extra verzekerd tot maximaal € 3.500,-. Een overzicht van de verzekerde spullen vind je in de voorwaarden.

Voorwaarden reisverzekering unigarant

Let op: deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage.

Geld

Je ontvangt een vergoeding als je geld wordt gestolen of als je het verliest. De maximale vergoeding is maximaal € 350,- per persoon, en maximaal € 600,- voor het hele reisgezelschap. Let op: Deze aanvullende dekking kan alleen in combinatie met Bagage.

Ongevallen

Met deze verzekering ben je verzekerd bij overlijden of als je blijvend invalide raakt. Bij overlijden wordt er € 35.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal € 100.000,-.

Reisrechtsbijstand

Met deze dekking worden juridische kosten voor advies en hulp tot € 25.000,- vergoed. Dat kan gebeuren tijdens de reis, maar ook na de reis. Heb je al een gezinsrechtsbijstandverzekering? Dan is deze aanvullende dekking niet nodig.

Wintersport en bijzondere sporten

Met deze aanvullende dekking zijn ook gevaarlijke sporten verzekerd zoals wintersport of raften. Je bent verzekerd voor onder andere:

 • schade of diefstal van sportbagage;
 • schade of diefstal van gehuurde spullen;
 • verliest van een skipas;
 • de kosten van skilessen die niet doorgaan;
 • onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht of helikopter.

Deze dekking hoef je niet af te sluiten voor standaard sporten, zoals voetbal, paardrijden of onderwatersporten. Let op: onder deze aanvullende dekking vallen geen medische kosten. Advies is om naast de dekking ‘Wintersport en Bijzondere Sporten’ ook altijd ‘Medische kosten’ mee te verzekeren.

Autohulp

Krijg je pech in Europa waardoor je auto of camper niet meer kan rijden? Dan regelt de ANWB de reparatie. Kan de camper niet binnen twee werkdagen gerepareerd worden? Dan zorgt de Alarmcentrale ervoor dat de camper terug naar Nederland wordt gebracht. Je hebt Autohulp en vervangend vervoer alleen nodig als je niet de dekking Wegenwacht Europa hebt voor de Camper.

Leeftijd van de auto
Bij het afsluiten van deze dekking mag de camper niet ouder zijn dan 20 jaar. Je houdt recht op hulp als deze dekking op de polis staat en de camper in de loop van tijd ouder is geworden dan 20 jaar.

Vervangend vervoer en verblijf

Dit is een goede aanvulling op de dekking Autohulp. De alarmcentrale regelt een vervangende auto of vervangend verblijf. Hiervoor heb je een creditcard nodig. Valt de bestuurder uit en kan je reisgenoot niet terugrijden? Dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij de terugreis. Alleen als je de dekking Autohulp hebt meeverzekerd, brengt de maatschappij het voertuig terug naar Nederland.

Eigen risico

Basis Uitgebreid
Eigen risico standaard€ 100,-€ 0,-
Eigen risico optioneel€ 50,-€ 50,-

Er is alleen een eigen risico op de aanvullende dekking Bagage.

Dekking reisverzekering
Wintersport reis verzekering
Tips voor veilig op reis

de Camperverzekering Reisverzekering