Reisverzekering

Ontdek de voordelen van het combineren van je camper- en reisverzekering!

Ga je binnenkort op vakantie met de camper? Het is slim om naast een camperverzekering een reisverzekering af te sluiten, vooral als je regelmatig op pad gaat. Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd gedekt, ook bij spontane uitstapjes. Combineer je reis- en camperverzekering zodat je één aanspreekpunt hebt.

Neem de Reisverzekering met de beste prijs/kwaliteitsverhouding, aanbevolen door de Consumentenbond!

Premie Reisverzekering

Ontdek de voordelen van een doorlopende reisverzekering:

  • Kinderen tot 5 jaar gratis verzekerd
  • Scherpe premie
  • Uitstekende dekking

Met een doorlopende reisverzekering ben je altijd verzekerd, zonder dat je telkens hoeft door te geven wanneer je op vakantie gaat. Zelfs een spontaan weekendje weg valt hieronder. Gemak en altijd verzekerd.

Af en toe op vakantie?

Met een camper is een doorlopende reisverzekering het meest geschikt maar ben je geen globetrotter en ga je niet vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan kun je voor die ene speciale trip ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Ontdek hieronder direct de premie die bij jouw vakantie past.

Wat is verzekerd op deze reisverzekering?

Met onze reisverzekering ben je gedekt voor belangrijke kosten, zoals schade aan accommodaties of onverwachte uitgaven. De reisverzekering heeft dekking in Europa (+ IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische Eilanden, landen aan de Middellandse zee). Voor een vakantie buiten Europa kun je de vakantieverzekering uitbreiden met werelddekking.

Alarmnummers

In geval van nood staan de ANWB Alarmcentrale en andere hulpdiensten altijd voor je klaar.
Tip: download dit kaartje met belangrijke telefoonnummers.

Voorbeelden van vergoedingen:

1) (Terug)reis- en verblijfkosten
2) Telefoonkosten alarmcentrale, andere hulpdiensten of het thuisfront
3) Schade aan de gehuurde accommodaties.

Uitgebreide reisverzekering:


Wil je meer zekerheid? Kies dan voor onze uitgebreide reisverzekering, met extra dekkingen en hogere vergoedingen.

Aanvullende dekkingBasisUitgebreid
Medische kostenXX
BagageXX
OngevallenXX
Wintersport en Bijz. SportenXX
Hobby- en SportuitrustingX
GeldX
ReisrechtsbijstandX
VerkeersrechtsbijstandX
Vervangend Vervoer en VerblijfX

 

Deze aanvullende dekkingen kun je afsluiten bij de varianten Basis en Uitgebreid.

Medische kosten

Soms worden niet alle medische kosten in het buitenland gedekt door je zorgverzekering. Hiervoor is de aanvullende dekking voor bedoeld. Het is echter verstandig om ook je zorgverzekering te controleren om te voorkomen dat je over- of onderverzekerd bent.

Bij medische noodzaak dekt deze reisverzekering:

  • ziekenhuisopname;
  • medische behandeling;
  • vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis;
  • het verplicht eigen risico, het vrijwillig eigen risico wordt niet vergoed.

Let op: Ga je op wintersport, kies dan ook voor “Wintersportdekking“. Medische kosten als gevolg van wintersport zijn niet altijd gedekt.

Bagage

Met deze aanvullende dekking is je bagage verzekerd voor diefstal, verlies en schade. In combinatie met de basisdekking geldt er wel een eigen risico. Bij de uitgebreide dekking bepaal je zelf of je een eigen risico wilt.

Hobby- en sportuitrusting

Deze aanvullende dekking biedt extra bescherming voor bijvoorbeeld golfspullen, videoapparatuur of duikuitrusting, tot een maximum van € 3.500,-. Raadpleeg de polisvoorwaarden voor een overzicht van de gedekte items.

Geld

Vergoeding voor gestolen of verloren geld, tot maximaal € 350,- per persoon en € 600,- per reisgezelschap. Let op: Deze dekking is alleen beschikbaar in combinatie met bagagedekking.

Ongevallen

Met deze verzekering ben je verzekerd bij overlijden of als je blijvend invalide raakt. Bij overlijden wordt er € 35.000,- uitgekeerd en bij blijvende invaliditeit maximaal € 100.000,-.

Reisrechtsbijstand

Deze dekking vergoedt juridische kosten voor advies en hulp tot € 25.000,-, zowel tijdens als na je reis. Als je al een gezinsrechtsbijstandverzekering hebt, is deze aanvullende dekking overbodig.

Wintersport en bijzondere sporten

Met deze aanvullende dekking zijn gevaarlijke sporten zoals wintersport of raften ook gedekt. Onder andere is gedekt: schade of diefstal van sportbagage, kosten van skilessen die niet doorgaan en onverwachte kosten zoals een gipsvlucht of helikopter. Let op: medische kosten vallen niet onder deze dekking. We raden aan om naast “Wintersport en Bijzondere Sporten” ook altijd “Medische kosten” mee te verzekeren.

Deze dekking hoef je niet af te sluiten voor standaard sporten, zoals voetbal, paardrijden of onderwatersporten. Let op: onder deze aanvullende dekking vallen geen medische kosten. Advies is om naast de dekking ‘Wintersport en Bijzondere Sporten’ ook altijd ‘Medische kosten’ mee te verzekeren.

Autohulp

In geval van pech in Europa regelt de ANWB de reparatie van je auto of camper. Als de camper niet binnen twee werkdagen gerepareerd kan worden, brengt de Alarmcentrale de camper terug naar Nederland. Deze dekking, Autohulp en vervangend vervoer is alleen nodig als je niet de dekking Wegenwacht Europa hebt voor de Camper. Voor het afsluiten van deze dekking is de camper niet ouder dan 20 jaar. Je houdt recht op hulp als deze dekking op de polis staat en de camper in de loop van tijd ouder is geworden dan 20 jaar.

de Camperverzekering Reisverzekering