Oldtimer Campers

Oldtimer campers zijn momenteel erg populair

Campers wisselen ongeveer om de zes jaar van eigenaar, er is een actieve handel in oldtimer campers. Het kopen en verkopen begint vaak online maar meestal komen koper en verkoper fysiek bij elkaar. Er is zowel beweging bij particulieren dan wel bij professionele dealers.

Oldtimer campers zijn charmant. Een nieuwere, luxere camper is veel comfortabeler dan een oldtimer camper maar daar is de prijs ook naar. Als je niet veel haast hebt om op je vakantiebestemming te komen kun je ook kiezen voor een wat oudere camper.

Volkswagen T2

Wie kent dit busje niet? De Volkswagen T2 staat in Europa symbool voor de klassieke camper. Deze Volkswagen was één van de allereerste bestelbussen die in grote aantallen werd gebruikt als camper. Naast de VW T2 zie je veel oldtimer campers met een opbouw van Westfalia.

Zelf de camper ombouwen

Je hebt verschillende soorten campers. Zo heb je originele af fabriek campers maar er worden ook steeds vaker busjes omgebouwd tot camper.  Het is een hype om een klassieke bestelbus te restaureren en tegelijkertijd in te richten als camper. Op deze manier kun je jouw camper precies zo inrichten zoals jij dat wilt. Als je handig bent is dit erg leuk en lucratief om te doen.

Populaire bestelbusjes om om te bouwen naar camper zijn: Ford Transits, Peugeot J7’s en Mercedes Vito’s.

De handen uit de mouwen steken

Soms kom je campers tegen, die veel onderhoud nodig hebben. Er zijn namelijk veel klassieke campers die zijn aangetast door roest en dergelijke. Deze campers zijn vaak voor weinig te koop, maar daar tegenover staat wel dat je er flink wat aandacht aan moet besteden. Als je er je tijd en geduld insteekt, kan je een heel eind komen. Een camper goedkoop kopen, investeren in de remmen en het interieur en je kan er een heel mooie camper van maken.

Klassieke of eigenbouw camper verzekeren?

Bezit jij een oldtimer camper (ouder dan 25 jaar) of eigenbouw camper? Vraag dan een offerte bij ons op. We kunnen je camper voordelig verzekeren! Kies je voor een WA + beperkt casco dekking, of een WA + allrisk dekking, dan wil de verzekeringsmaatschappij dat je een taxatierapport laat opstellen.

Het taxatierapport dient aan de volgende eisen te voldoen:

  • De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC, CCE of RETM.
  • Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
  • Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Neem voor een vrijblijvende offerte of informatie contact met ons op. Het team van Veenstra en de Jong Assurantiën helpt je graag!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Camperverzekering Oldtimer Campers