Oldtimer Campers

Populariteit Oldtimer campers groeit

De populariteit van oldtimer campers is de laatste tijd in een stroomversnelling geraakt. De handel in deze nostalgische voertuigen is springlevend, met campers die ongeveer om de zes jaar van eigenaar wisselen. Hoewel het proces van kopen en verkopen meestal online begint, eindigt het vaak met een persoonlijke ontmoeting tussen de koper en verkoper. Zowel particulieren als professionele dealers zijn actief in deze boeiende markt.

Eén blik op deze oldtimer campers is genoeg om hun charmante uitstraling te begrijpen. Hoewel moderne campers mogelijk meer comfort bieden, komt dit ook met een hoger prijskaartje. Als je echter niet gehaast bent om op je vakantiebestemming aan te komen en je wilt genieten van een unieke ervaring, dan is een wat oudere camper een perfecte keuze.

Volkswagen T2

Wie kent dit busje niet? De legendarische Volkswagen T2. Met zijn herkenbare ronde vormen en nostalgische uitstraling, symboliseerde dit busje de ultieme vrijheid van reizen op vier wielen. Voor velen was het meer dan alleen een voertuig; het was een reisgenoot en een metgezel in avontuur. Naast de originele Volkswagen T2 (bus), zie je nog steeds veel oldtimer campers met een opbouw van Westfalia. Met hun slimme indelingen, compacte keukens en gezellige slaapplaatsen brachten ze het concept van “thuis weg van huis” naar een geheel nieuw niveau.

Zelf de camper ombouwen

Er bestaan diverse soorten campers, elk met hun eigen kenmerken en mogelijkheden. Naast de originele af fabriek campers, is er een groeiende trend waarbij steeds meer mensen ervoor kiezen om bestelbusjes om te bouwen tot campers. Het restaureren en tegelijkertijd inrichten van een klassieke bestelbus als camper is momenteel ontzettend populair. Op deze manier kun je jouw camper volledig naar eigen wens en smaak inrichten. Als je handig bent en over de nodige vaardigheden beschikt, is dit niet alleen een plezierige bezigheid, maar ook een potentieel winstgevend project. Je kunt immers de unieke camper creëren die perfect past bij jouw behoeften en stijl waarmee je de kampeervakantie creëert die jij voor ogen hebt.

Populaire bestelbusjes om om te bouwen naar camper zijn: de Ford Transit, Peugeot J7 en de Mercedes Vito.

De handen uit de mouwen steken

Af en toe kom je campers tegen die veel onderhoud vergen. Veel klassieke campers zijn namelijk aangetast door roest en andere vormen van slijtage. Hoewel deze campers vaak voor een lage prijs te koop zijn, vereisen ze wel aanzienlijke aandacht. Maar als je bereid bent je tijd en geduld erin te investeren, kun je verrassend ver komen. Door een goedkope camper aan te schaffen en te investeren in de remmen en het interieur, kun je er een prachtige camper van maken.

Klassieke of eigenbouw camper verzekeren?

Bezit jij een oldtimer camper (ouder dan 25 jaar) of eigenbouw camper? Vraag dan een offerte camperverzekering bij ons op. We kunnen je camper voordelig verzekeren! Kies je voor een WA + beperkt casco dekking, of een WA + allrisk dekking, dan is er een taxateur nodig, die een taxatierapport opstelt.

Het taxatierapport dient aan de volgende eisen te voldoen:

  • De taxateur moet aangesloten zijn bij de TMV, VRT, FEHAC, CCE of RETM.
  • Het taxatierapport dient op naam van de verzekeringnemer te staan.
  • Het taxatierapport is niet ouder dan 2 jaar.

Neem voor een vrijblijvende offerte of informatie contact met ons op. Het team van Veenstra en de Jong Assurantiën helpt je graag!

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Camperverzekering Oldtimer Campers