Hulpverlening Camper

Hulpverlening

Uitval van de camper

Je bent verzekerd als je camper uitvalt, buiten je woonplaats en je kunt vervolgens niet meer verder rijden. Wat valt er onder Hulpverlening?

Uitval van de bestuurder

Je bent verzekerd als de bestuurder van de camper uitvalt in het verzekerde gebied, maar buiten je woonplaats, door ziekte of door een ongeval. Dit geldt alleen als:

  • de bestuurder, op advies van een arts, de camper op dat moment en op korte termijn niet meer mag besturen;
  •  en als de overige inzittenden de camper niet kunnen of mogen besturen, waardoor je niet verder mag of kan rijden.

Hulpverlening

Voor alle hulpverlening dien je de ANWB Alarmcentrale te bellen om toestemming te vragen.

Hulpverlening Nederland

De kosten van het vervoer naar een reparateur in Nederland.

Buitenland:

Vergoeding van de noodzakelijke kosten van vervoer van de camper naar de dichtstbijzijnde camper reparateur.

Terugreis naar Nederland

Kies je er voor om vanaf de plaats van de gebeurtenis naar Nederland terug te reizen? Dan wordt de kortst mogelijke route vergoed met de trein (2e klas).

Vervoer van de camper naar Nederland

De kosten van het georganiseerde vervoer van de camper naar een adres in Nederland worden door de maatschappij geregeld als het niet mogelijk is de camper binnen 4 werkdagen te repareren. De kosten worden vergoed als de de kosten van het vervoer of het terughalen van de camper lager zijn dan de dagwaarde van de camper op dat moment.

Keuze: pechhulp

Heb je WA + Volledig Casco dekking? Dan kun je kiezen om pechhulp mee te verzekeren. De vergoeding bij pech langs de weg in het buitenland is maximaal € 250,- per schadegebeurtenis. De reparatie zelf en de onderdelen die vervangen moeten worden komen niet voor vergoeding in aanmerking. Onder de dekking van pechhulp valt: arbeidsloon van de hulpverlener.

Voorwaarden
Verzekeringskaart