Hulpverlening Camper

Hulpverlening

Uitval van de camper

Je bent verzekerd als je camper uitvalt, buiten je woonplaats, en je kunt vervolgens niet meer verder. Hulpverlening valt standaard onder de dekking, ook bij WA dekking.

Deze gebeurtenis is alleen verzekerd als de uitval veroorzaakt wordt door:

  • Een gebeurtenis waar je geen enkele invloed op kunt uitoefenen en waarvan je niet verwacht dat dit gaat gebeuren, ook als dit het gevolg is van eigen gebrek, of pech.
  • Uitval door inbeslagname van de camper door een buitenlandse overheid is alleen verzekerd als dit vanwege een verkeersongeval is.

Uitval van de bestuurder

Je bent verzekerd als de bestuurder van de camper uitvalt in het verzekerde gebied, maar buiten je woonplaats, door ziekte of door een ongeval. Dit geldt alleen als:

  • de bestuurder, op advies van een arts, de camper op dat moment en op korte termijn niet meer mag besturen;
  •  en als de overige inzittenden de camper niet kunnen of mogen besturen, waardoor je niet verder mag of kan rijden.

Hulpverlening

Voor alle hulpverlening die je de ANWB Alarmcentrale te bellen om toestemming te vragen.

Hulpverlening Nederland

In Nederland wordt de camper naar een plaats in Nederland gebracht. In het buitenland worden de vervoerskosten naar de dichtstbijzijnde reparateur vergoed. Of de kosten van het vervoer na een plaats in Nederland

Terugreis naar Nederland

Kies je er voor om vanaf de plaats van de gebeurtenis naar Nederland terug te reizen? Dan wordt de kortst mogelijke route vergoed met de trein (2e klas).

Vervoer van de camper naar Nederland

De kosten van het georganiseerde vervoer van de camper naar een adres in Nederland worden door de maatschappij geregeld. De kosten worden vergoed als de de kosten van het vervoer of het terughalen van de camper hoger zijn dan de dagwaarde van de camper op dat moment. Wordt er besloten om de camper in het buitenland achter te laten?

Vervangende onderdelen

De kosten voor het nasturen van vervangende onderdelen om de camper weer te laten rijden. De onderdelen mogen niet op korte termijn op de plek zelf verkrijgbaar zijn. De kosten voor de onderdelen zelf, douaneheffingen en eventuele retourvracht worden niet vergoed.

Keuze: pechhulp

Heb je WA + Volledig Casco dekking? Dan heb is pechhulp mee verzekerd. De vergoeding bij pech langs de weg in het buitenland is maximaal € 250,- per schadegebeurtenis. De reparatie zelf en de onderdelen die vervangen moeten worden komen niet voor vergoeding in aanmerking. Wat gedekt is onder pechhulp is arbeidsloon van de hulpverlener.

Voorwaarden
Verzekeringskaart