de Camper uitermate populair

Campers steeds meer in trek

Sinds corona zijn intrede deed zijn campers alsmaar populairder geworden. Vliegvakanties blijven toch wat onzeker, de camper lijkt een goed alternatief om comfortabel op vakantie te kunnen. Zowel nieuwe als tweedehands campers zijn erg populair. Sommige verkopers en verhuurders van campers kunnen de vraag niet aan.

Zelf het stuur in handen

Een van de redenen waarom de camper zo in trek is, is omdat je het gevoel hebt van vrijheid. Met een eigen camper heb je letterlijk het stuur in eigen handen, waardoor je zelf kan bepalen waar je heen gaat en wanneer je weer terug naar huis gaat. Je hebt alles bij de hand en de luxere campers hebben zelf een sanitaire voorziening. De gemiddelde leeftijd van een camper bestuurder lag in 2019 op 62 jaar. De verwachting is dat de gemiddelde leeftijd elk jaar omlaag gaat de komende jaren.

Eigen land ook steeds meer in trek

In 2020 en 2021 zijn er meer vakanties in eigen land geboekt dan voorgaande jaren. Dit zie je vooral bij campings. In het zomerseizoen waren er weinig plekjes nog vrij. Het blijft afwachten hoe het de komende tijd gaat, een land kan zomaar weer op oranje of rood gaan en dat is toch lastig als je een reis hebt geboekt in het buitenland. Zelf controle hebben over je vakantie is toch wel fijn.

Van de mensen die met de camper op vakantie willen, wil bijna twee derde naar het buitenland toe op voorwaarde dat het veilig is. Er is nog steeds een groep mensen die de voorkeur geeft om in eigen land te blijven.

Camper verzekeren

Heb je een camper gekocht? Vergeet dan niet om je camper goed te verzekeren. Wij bieden je een complete camper verzekering aan die je helemaal zelf eigen wens kunt samenstellen. We hebben verzekeringsmogelijkheden voor oorspronkelijke campers en voor zelfgebouwde campers.

Via onze website kun je gemakkelijk de premie berekenen of de verzekering aanvragen. Toch liever een offerte? Vul dan het offerteformulier  in, wij maken graag een passende offerte die we je even mailen of doorbellen.

Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën wenst je een prettige en vooral veilige vakantie toe!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

de Camperverzekering de Camper uitermate populair