de Camper uitermate populair

Vakantie in eigen land steeds meer in trek

In 2020 en 2021 zijn er meer vakanties in eigen land geboekt dan daarvoor. Campings waren dan ook volledig volgeboekt. Op de dolle roes op pad gaan in Nederland was er in de afgelopen zomerseizoenen niet bij. In 2022 gingen ook weer mensen naar het buitenland op vakantie. De verwachting was dat populariteit van kampeervakanties weer zou afnemen. Niets is minder waar. Het is zelfs zo dat er nog nooit zoveel campers zijn verkocht. (meer dan 3000 in 2022) Dat er veel animo voor is, blijkt ook wel uit het aantal bezoekers voor de Caravana, dit wordt toch gezien als de aftrap van het nieuwe kampeerseizoen.

Campers steeds meer in trek

Sinds corona zijn intrede deed zijn campers alsmaar populairder geworden. Vliegvakanties zijn lange tijd onzeker geweest, de camper lijkt een goed alternatief om comfortabel op vakantie te gaan. En dan gaat het zowel om nieuwe, zoals de Hymer Venture, als tweedehands campers. Sommige verkopers en verhuurders van campers moesten soms nee verkopen.

Zelf het stuur in handen

Een van de redenen waarom de camper zo in trek is, is omdat je het gevoel hebt van vrijheid. Met een eigen camper heb je letterlijk het stuur in eigen handen, waardoor je zelf kan bepalen waar je heen gaat en wanneer je weer terug naar huis gaat. Je hebt alles bij de hand en de luxere campers zijn helemaal zelfvoorzienend. De gemiddelde leeftijd van een camper bestuurder ligt zo rond de 62 jaar. De verwachting is dat de gemiddelde leeftijd omlaag gaat de komende jaren.

Camper verzekeren

Heb je een camper gekocht? Vergeet dan niet om je camper goed te verzekeren. Wij bieden je een complete camper verzekering aan die je helemaal zelf eigen wens kunt samenstellen. We hebben verzekeringsmogelijkheden voor oorspronkelijke campers en voor zelfgebouwde campers.

Via onze website kun je gemakkelijk de premie berekenen of de verzekering aanvragen. Toch liever een offerte? Vul dan het offerteformulier  in, wij maken graag een passende offerte die we je mailen of doorbellen.

Het team van Veenstra & de Jong Assurantiën wenst je een prettige en veilige vakantie toe. Tip: sluit de reisverzekering inclusief autohulp af.

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Camperverzekering de Camper uitermate populair