Caravanverzekering

De beste caravanverzekering voor jouw caravan

Bereken je premie

Nederland is een land van caravanliefhebbers. Een goede caravanverzekering is dan ook belangrijk. Daarom bieden wij een caravanverzekering die perfect aansluit op jouw wensen en eisen. Met onze caravanverzekering heb je de volledige controle over welke risico’s je wel of niet wilt verzekeren. Jij bepaalt wat belangrijk is voor jou. Je kunt er zelfs voor kiezen om de caravan  verzekering af te sluiten zonder eigen risico. Je voorkomt daarmee achteraf vervelende verassingen.

De Basis dekking is al redelijk compleet en biedt een goede basisbescherming voor jouw caravan. Daarnaast geven wij jou de vrijheid om aanvullende dekkingen te kiezen die aansluiten bij jouw specifieke behoeften. Op deze manier betaal je alleen premie voor de dekkingen die jij echt nodig vindt. Zo bespaar je op onnodige kosten en creëer je een verzekering op maat.

Het berekenen van de premie en het afsluiten van jouw caravanverzekering is bij ons een fluitje van een cent. Met slechts een paar klikken regel je alles online, zonder gedoe. We willen het jou zo makkelijk mogelijk maken, zodat je snel en zorgeloos kunt genieten van jouw caravan

Basis dekking Caravanverzekering:

Voor nieuwe en tweedehands caravans:

 • Schade in het verkeer
 • Brand
 • Vandalisme
 • Inbraak
 • Diefstal
 • Hulpverlening en repatriëring
Nieuwe caravans krijgen standaard vijf jaar nieuwwaarde garantie bij deze verzekering, tweedehands caravans krijgen drie jaar aanschafwaardegarantie.

Een eventuele voortent is meeverzekerd.

Keuze uit deze aanvullende dekkingen:

 • Particuliere Verhuur

Je kunt de particuliere verhuur door een privépersoon meeverzekeren. Zakelijke verhuur of een zakelijke verhuurder is niet mogelijk. Je mag de caravan dan maximaal 3 weken verhuren. Wanneer je voor deze dekking kiest, is de huurder verzekerd voor dezelfde dekkingen die je gekozen hebt voor jouw caravan. De caravan mag alleen recreatief gebruikt worden.

 • Aan en bijbouw

Met deze uitbreiding verzeker je de accessoires van de caravan mee. Accessoires zijn aanvullingen aan de standaarduitvoering van de caravan. Denk aan een luifel, caravan mover, antenne, fietsenrek, satellietschotel, gasfles, airco of zonnepaneel.

 • Hagelschade

Hagelschade wordt vaak gekozen als extra dekking. Maar wist je dat hagel ook geregeld voorkomt in de zomer? Schade aan de caravan door hagel en stormschade wordt vergoed door deze dekking. Heeft jouw caravan een hagelbestendig dak? Dan krijg je 70% korting op deze dekking en dan heb je geen eigen risico bij hagelschade. Heeft de caravan niet een hagelbestendig dak? Dan geldt er bij schade door hagel een extra eigen risico van € 75,-.

 • Inboedel / Inventaris

De losse spullen die je meeneemt op vakantie kun je meeverzekeren op de caravanverzekering. Dit is de inboedel, ook wel inventaris dekking. Als je deze optie kiest dan zijn de spullen tegen  dezelfde dekking als de caravan verzekerd. De inboedel moet zich bevinden in de caravan of de voortent (zoals een televisie en servies). Een elektrische fiets of een step raden wij altijd aan om deze apart te verzekeren.

En heb je schade? Laat dan de caravan repareren door Omnia CCS

Meer informatie over de caravanverzekering:

Voorwaarden caravanverzekering
Verzekeringskaart caravan
Flyer caravanverzekering
Schadeformulier caravan

Premie caravan

Voordelen en mogelijkheden caravanverzekering

Waardegarantie

Bij het invullen van de aanvraag voor de caravanzekering kies je zelf voor een periode van 1, 3 of 5 jaar waardegarantie. Tijdens deze periode blijft de verzekerde waarde van de caravan gelijk. Daarna passen wij de verzekerde waarde én de premie automatisch aan. Je betaalt dus nooit teveel premie!

Particulier verhuur

Als je dat wilt, kun je verhuur particulier meeverzekeren. Het gaat dan om verhuur voor recreatief gebruik. Bedrijfsmatige verhuur is uitgesloten. Je bent met deze uitbreiding verzekerd voor dezelfde dekkingen die je zelf hebt gekozen voor de caravan.

Vele uitbreidingsmogelijkheden

Voor een kleine toeslag kun je ook de inboedel, luifel, voortent, accessoires ( bijvoorbeeld  caravanmover, antenne, fietsenrek, satellietschotels, gasflessen en zonnecollectoren) mee verzekeren. Deze uitbreidingen hebben de zelfde dekking als waarvoor je de caravan verzekerd.

Lage premie en laag eigen risico

Naast het feit dat onze caravanverzekering één van de goedkoopste caravanverzekering van Nederland is, heb je ook een heel laag eigen risico. Is er schade dan hoef je zelf niet veel of helemaal niets te betalen. Je hebt standaard een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. Je kunt het eigen risico op € 0,- zetten. Daarnaast werkt de verzekeraar samen met Omnia. Dit is het samenwerkingsverband van caravanherstelbedrijven die uitgebreide garantie geven op reparaties. De voordelen van reparatie via Omnia-herstelbedrijf zijn:

 • Vermindering van het eigen risico bij reparatie; je bespaart hiermee tot € 150,-;
 • Haal- en brengservice;
 • Gratis montage van een hagelbestendig dak, bij vervanging van het dag na hagelschade;
 • Veiligheidskeuring na iedere reparatie en onderhoudsbeurt;
 • Omnia zit in heel Nederland, dus altijd een Omnia-herstelbedrijf in jouw buurt.

Anderen bekeken ook:

de Camperverzekering Caravanverzekering