Caravanverzekering

De beste caravanverzekering voor jouw caravan

Bereken je premie

Met trots bieden wij je de CaravanVerzekering aan. Deze verzekering voldoet aan de eisen die je stelt aan een goede verzekering van je caravan. Deze caravanverzekering is op maat gemaakt waarbij vrijheid voorop staat. Je bepaalt zelf welke risico’s je wel of niet wilt verzekeren. Je kunt ook de verzekering zonder eigen risico afsluiten.

Standaard is al veel meeverzekerd. Dit vinden wij vanzelfsprekend. Je betaalt alleen premie voor de dekkingen die je nodig vindt. Het berekenen van de premie en het afsluiten van deze verzekering is in een paar tellen geregeld.

Basis dekking:

In de basisdekking zijn nieuwe en tweedehands caravans onder andere verzekerd voor:

 • schade in het verkeer
 • brand
 • vandalisme
 • inbraak
 • diefstal
Nieuwe caravans krijgen standaard vijf jaar nieuwwaarde garantie bij deze verzekering, tweedehands caravans krijgen drie jaar aanschafwaardegarantie.

Een eventuele voortent is meeverzekerd.

Aanvullende dekkingen:

 • Particuliere Verhuur

Je kunt de particuliere verhuur door een privépersoon meeverzekeren. Zakelijke verhuur of een zakelijke verhuurder is niet mogelijk. DJe mag de caravan dan maximaal 3 weken verhuren. Wanneer je voor deze dekking kiest, is de huurder verzekerd voor dezelfde dekkingen die je gekozen hebt voor jouw caravan. De caravan mag alleen recreatief gebruikt worden.

 • Aan en bijbouw

Met deze uitbreiding verzeker je de accessoires van de caravan mee. Accessoires zijn aanvullingen aan de standaarduitvoering van de caravan. Denk aan een luifel, caravan mover, antenne, fietsenrek, satellietschotel, gasfles, airco of zonnepaneel.

 • Hagelschade

Hagelschade wordt wel vaak meeverzekerd. Schade aan de caravan door hagel en stormschade wordt vergoed. Heeft jouw caravan een hagelbestendig dak? Dan krijg je 70% korting op deze verzekeringspremie. Heeft de caravan niet een hagelbestendig dak? Dan geldt er bij schade door hagel een extra eigen risico van € 75,-.

 • Inboedel / Inventaris

Je hebt de keuze om de inboedel van de caravan mee te verzekeren. Hiervoor geldt dezelfde dekking als voor de caravan. De inboedel zijn de spullen die je hebt meegenomen als je op vakantie gaat met de caravan. De spullen moeten zich bevinden in de caravan of de voortent. (zoals een televisie en servies)

Meer informatie over de caravanverzekering:

voorwaarden-caravanverzekering
verzekeringskaart caravan
flyer caravanverzekering
schadeformulier caravan

Premie caravan

Voordelen en mogelijkheden caravanverzekering

Waardegarantie

Bij het invullen van de aanvraag voor de caravanzekering kies je zelf voor een periode van 1, 3 of 5 jaar waardegarantie. Tijdens deze periode blijft de verzekerde waarde van de caravan gelijk. Daarna passen wij de verzekerde waarde én de premie automatisch aan. Je betaalt dus nooit teveel premie!

Particulier verhuur

Als je dat wilt, kun je verhuur particulier meeverzekeren. Het gaat dan om verhuur voor recreatief gebruik. Bedrijfsmatige verhuur is uitgesloten. Je bent met deze uitbreiding verzekerd voor dezelfde dekkingen die je zelf hebt gekozen voor de caravan.

Vele uitbreidingsmogelijkheden

Voor een kleine toeslag kun je ook de inboedel, luifel, voortent, accessoires ( bijvoorbeeld  caravanmover, antenne, fietsenrek, satellietschotels, gasflessen en zonnecollectoren) mee verzekeren. Deze uitbreidingen hebben de zelfde dekking als waarvoor je de caravan verzekerd.

Lage premie en laag eigen risico

Naast het feit dat onze caravanverzekering één van de goedkoopste caravanverzekering van Nederland is, heb je ook een heel laag eigen risico. Is er schade dan hoef je zelf niet veel of helemaal niets te betalen. Je heeft standaard een eigen risico van €150,- per gebeurtenis. Je kunt er voor kiezen om het eigen risico op € 0,- te zetten. Daarnaast werkt onze maatschappij samen met Omnia. Dit is het samenwerkingsverband van caravanherstelbedrijven die uitgebreide garantie geven op reparaties. De voordelen, als je de schade laat repareren bij een Omnia-herstelbedrijf zijn:

 • Vermindering van het eigen risico bij reparatie; je bespaart hiermee tot € 150,-;
 • Haal- en brengservice;
 • Gratis montage van een hagelbestendig dak, bij dakvervanging na hagelschade;
 • Veiligheidskeuring na iedere reparatie en onderhoudsbeurt;
 • Omnia zit in heel Nederland, dus altijd een Omnia-herstelbedrijf in jouw buurt.

Anderen bekeken ook:

de Camperverzekering Caravanverzekering