Camperverzekering Turien

Wie is Turien & Co?

Laten we voordat we dieper ingaan op de camperverzekering van Turien, eerst wat meer te weten komen over deze verzekeraar.

Turien & Co. Assuradeuren heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1948, toen ze begonnen als makelaar in assurantiën. Al vanaf het begin hebben ze samengewerkt met Alpina Versicherungs A.G., een Zwitserse schadeverzekeraar. In 2004 werd Alpina Versicherungs-Gesellschaft A.G. overgenomen door Zurich Financial Services.

Maar dat is nog niet alles. Sinds 2016 is Turien verder uitgebreid met de overname van Ansvar Verzekeringsmaatschappij N.V. Ansvar en Turien & Co. Assuradeuren vallen nu onder dezelfde Holding. Dit is een belangrijke stap geweest voor Turien, vooral gezien de toenemende vraag naar recreatieverzekeringen als gevolg van de digitalisering en privatisering in Nederland.

Nu we wat meer weten over de achtergrond van Turien, kunnen we ons richten op hun camperverzekering en wat ze te bieden hebben.

Offerte Camperverzekering

Camperverzekering Turien / Ansvar

De camperverzekering van Turien / Ansvar heeft een goede beoordeling en komt goed uit de vergelijking van camperverzekeringen, zo krijg je extra korting op je camperverzekering naast je  personenauto. De schadevrije jaren van je autoverzekering tellen namelijk ook mee bij de camper. Een vereiste hiervoor is wel dat beide voertuigen bij Turien / Ansvar verzekerd zijn.

Ook je tweedehands camper kun je uitstekend verzekeren bij Turien. Gedurende de eerste drie jaar is de camper namelijk verzekerd tegen de aankoopwaarde. Mocht de camper in die periode gestolen worden of total loss raken, dan ontvang je het gehele bedrag dat je destijds voor de camper hebt betaald, inclusief alle accessoires. Na drie jaar na afsluiten van deze verzekering geldt de dagwaarde als vergoeding.

Met deze camperverzekering van Turien & Co kun je rekenen op professionele hulp in zowel Nederland als Europa. De Alarmcentrale VHD is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, zodat je gegarandeerd snelle hulp krijgt bij pech of opgelopen schade aan je camper. Ook een vervangende camper behoort tot de mogelijkheden.

Waarom een camperverzekering Ansvar / Turien

Met een camper voel je je vrij. Niet weten waar je de volgende dag bent. Een nachtje hier, twee nachtjes daar. Op een camperplek of op een camping.  dat is relaxed genieten van je vakantietijd. Campers zijn echter behoorlijk kostbaar. En elke kampeerauto is uniek. De camperverzekering van Turien kun je zelf naar wens samenstellen. Ansvar verzekert ook zwaardere campers tot 5000 kg. en campers met een hoge nieuwwaarde.

Dekking Camperverzekering Turien

Als je een camperverzekering afsluit, zijn er verschillende dekkingen die kunt kiezen. De basisdekking is de wettelijke aansprakelijkheid.

WA Dekking

Dit betekent dat je als verzekerde aansprakelijk bent voor schade aan iemand anders of zijn spullen door je kampeerauto, je hiervoor verzekerd bent. Bovendien worden eventuele kosten voor verdedigen tegen een aansprakelijkheidstelling vergoed door de verzekeraar.

Pechhulp

Ook biedt Ansvar hulpverlening en pechhulp aan. De dekking voor hulpverlening geldt in Nederland en in het buitenland als de camper uitvalt door een verkeersongeval. Pechhulp kun je meeverzekeren als bij beperkt en casco dekking. Je hebt recht op hulp als de kampeerauto uitvalt door pech. Zie voor alle vergoedingen de Voorwaarden camper Ansvar.

Beperkt Casco 

Als je kiest voor beperkt casco dekking, ben je verzekerd tegen schade door brand, diefstal, storm, natuurgeweld en relletjes. Ruitbreuk wordt vergoed alsmede kosten van vervanging van autosnelwegvignet (buitenland) als schade het gevolg is van een gedekte gebeurtenis.

Casco dekking

Met de casco dekking ben je verzekerd voor schade aan de camper door elk van buiten komend onheil. Brand, blikseminslag, ontploffing en zelfontbranding, botsen, omslaan, te water raken, van de weg raken en slippen als gevolg van een eigen gebrek is ook gedekt.

Schade inzittenden 

Je bent verzekerd voor schade aan de bestuurder of een passagier van de kampeerauto door een verkeersongeval met de schade-inzittenden dekking.

Ongevallen inzittenden

Als er een ongeval plaatsvindt en een of meer inzittenden blijvend invalide raken of overlijden, keert de verzekeraar een bedrag uit met de ongevallen inzittenden dekking.

Rechtsbijstand

Mocht je ooit juridische meningsverschillen hebben met betrekking tot de deelname aan het wegverkeer of het bezit, onderhoud of vervanging van de verzekerde camper, krijg je rechtsbijstand. Als eventuele schade aan jouw kampeerauto niet kan worden verhaald op de andere partij omdat deze niet kan betalen, vergoedt Turien de schade tot maximaal € 750,- als de schade minimaal € 125,- bedraagt en het gevolg is van een onrechtmatige daad.

Tot slot kun je ook inboedel en accessoires zoals een (zonne)luifel verzekeren tegen schade door elk van buiten komend onheil. Fietsen, zonnepanelen en reserveonderdelen vallen ook onder de inboedel.

Verzekeringskaart Camper Turien

de Camperverzekering Camperverzekering Turien