Camper verhuren

Camper verhuren, waar moet je op letten?

Een camper bezitten is kostbaar, daarom kan het interessant zijn om naast je eigen gebruik, de camper ook te verhuren aan particulieren. Wij krijgen regelmatig de vraag of we hier mogelijkheden voor hebben. Wij zijn gestopt offertes te verstrekken omdat wij vinden dat er teveel voorwaarden aan vast zitten om een goede camperverzekering te kunnen aanbieden. Daarnaast schrikken mensen vaak van de premie, die is soms wel 2x zo hoog. Wil je jouw camper wel verhuren, lees dan verder.

Verhuren van je camper is veel werk. Je moet onder andere een advertentie plaatsen op een website, betalingen regelen en na afloop de camper controleren op eventuele schades. Daarnaast is het opstellen van een goed huurcontract erg belangrijk.

Als je de camper wilt verhuren, geef dit altijd door aan je verzekeraar. Er gelden beperkingen voor de dekking en je vaak een verhoogd eigen risico. Laat je daarom goed informeren voordat je jouw camper gaat verhuren. Geef je verhuur niet door dan is er geen dekking voor schades ontstaan tijdens de verhuur of het uitlenen van de camper aan anderen buiten de gezinshuishouding en huisgenoten.

Camper verhuren, zelf regelen of laten doen?

Er zijn verhuurbedrijven die je kunnen helpen met verhuur van je camper. Je kunt ook kiezen om je aan te melden bij een internet platform zoals Goboony, Camptoo en PaulCamper. De kosten van deze platforms zitten zo op 20 tot 25% van de huuropbrengst. Een camper verhuurplatform bemiddelt tussen huurder en verhuurder ook in het geval dat er wat mis gaat, zoals een conflict of schade. Als je voor een bemiddelingsplatform kiest dan kun je de verzekering voor je camper ook vaak via het platform regelen.

Camper verzekeren bij verhuur

Als je de camper gaat verhuren wordt een camper verzekeren lastiger. Lees goed welke beperkingen en nadelen gelden bij verhuur. Ga ervan uit dat de premie hoger is dan bij een camperverzekering zonder verhuur.

Hieronder zie je (aanvullende) voorwaarden van een camperverzekering van Ansvar bij verhuur

 • Het gebruik van de camper is primair voor eigen gebruik, aanvullend mag de camper maar 3 x per jaar worden verhuurd
 • Per huishouden is maximaal één camper aanwezig
 • De verhuur van de camper heeft geen winstoogmerk
 • De camper wordt niet actief buiten het eigen sociale netwerk of via bemiddelingsbedrijven te huur aangeboden
 • Er mag geen Kvk inschrijving zijn inzake verhuur activiteiten
 • Eigen risico van € 1000,- bij schade en diefstal tijdens verhuur
 • Geen extra no-claim korting mogelijk
 • Dekking hulpverlening beperkt tot enkel als gevolg van een ongeval
 • Meningsverschil met huurder is niet gedekt op rechtsbijstandsverzekering
 • Verduistering en vermissing van de camper, inboedel en zonneluifel is niet verzekerd
 • Dekking all risk is niet mogelijk bij campers ouder dan 15 jaar.

Aanvullende voorwaarden verhuur

de Camperverzekering Camper verhuren