Camper verhuren

Camper verhuren, waar moet je op letten?

Een camper bezitten is kostbaar, daarom kan het interessant zijn om naast je eigen gebruik, de camper ook te verhuren aan particulieren. Je past goed op je mooie camper, alles moet tot in de puntjes goed geregeld zijn. Verhuren van je camper is best veel werk. Je moet onder andere een advertentie plaatsen op een website, betalingen regelen en na afloop de camper controleren op eventuele schades. Daarnaast is het opstellen van een goed huurcontract erg belangrijk.

Als je de camper wilt verhuren, geef dit altijd door aan je verzekeraar. Er gelden beperkingen voor de dekking en nadelen zoals een verhoogd eigen risico. Laat je daarom goed informeren over de gevolgen voor de camperverzekering. Doe je dit niet dan is er geen dekking voor schades ontstaan tijdens de verhuur of het uitlenen van de camper aan anderen buiten de gezinshuishouding en huisgenoten.

Camper verhuren, zelf regelen of laten doen?

Wanneer je geen zin of tijd hebt voor deze rompslomp, zijn er verhuurbedrijven die je hiermee kunnen helpen. Je kunt ook kiezen om jeaan te melden bij een internet platform zoals Goboony, Camptoo en PaulCamper. Dit is natuurlijk niet gratis. De kosten zitten zo op 20 tot 25% van de huuropbrengst. Een camper verhuurplatform bemiddelt tussen huurder en verhuurder ook in het geval dat er wat mis gaat, zoals een conflict of schade. Als je voor een bemiddelingsplatform kiest dan kun je de verzekering voor je camper ook vaak via het platform regelen.

Camper verzekeren bij verhuur

Als je de camper gaat verhuren wordt een camper verzekeren lastiger. Lees goed welke beperkingen en nadelen gelden bij verhuur. Het is mogelijk om particuliere verhuur voor je camper mee te verzekeren. Er wordt dan een speciale verhuurclausule op je polis geplaatst. Laat je goed informeren.

Camper verhuur verzekering

 • Het gebruik van de camper is primair voor eigen gebruik, aanvullend mag de camper max. 3 x per jaar worden verhuurd
 • Per huishouden is maximaal één camper aanwezig
 • De verhuur van de camper heeft geen winstoogmerk
 • De camper wordt niet actief buiten het eigen sociale netwerk of via bemiddelingsbedrijven te huur aangeboden
 • Er mag geen Kvk inschrijving zijn inzake verhuur activiteiten
 • Eigen risico van € 1000,- bij schade en diefstal tijdens verhuur
 • Geen extra no-claim korting mogelijk
 • Dekking hulpverlening beperkt tot enkel als gevolg van een ongeval
 • Meningsverschil met huurder is niet gedekt op rechtsbijstandsverzekering
 • Verduistering en vermissing van de camper, inboedel en zonneluifel is niet verzekerd
 • Dekking all risk is niet mogelijk bij campers ouder dan 15 jaar.

aanvullende voorwaarden verhuur

Wil je een offerte voor een camperverzekering met verhuur? Vraag deze hieronder aan.We gaan meteen voor je aan de slag. Je ontvangt een vrijblijvende offerte in je mailbox.

Offerte Camper met verhuur

de Camperverzekering Camper verhuren