Camper verhuren

Camper verhuren, waar moet je op letten?

Een camper bezitten is duur, daarom kan het interessant zijn om naast je eigen gebruik, de camper ook te verhuren aan particulieren op het moment dat je de camper niet gebruikt. Je wilt wel goed op je kostbare bezit passen, alles moet tot in de puntjes goed geregeld zijn. Verhuren van je camper is best veel werk. Je moet onder andere een advertentie plaatsen op een website, betalingen regelen en na afloop de camper controleren op eventuele schades. Daarnaast is het opstellen van een goed huurcontract erg belangrijk.

Camper verhuren, zelf regelen of laten doen?

Wanneer je geen zin of tijd hebt voor deze rompslomp, zijn er verhuurbedrijven die je hiermee kunnen helpen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om je in te schrijven bij een internet platform zoals Goboony, Camptoo en PaulCamper. Dit is natuurlijk niet gratis. De kosten zijn vaak 20 tot 25% van de huuropbrengst. Een camper verhuurplatform bemiddelt tussen huurder en verhuurder in het geval dat er wat mis gaat, denk aan een conflict of schade. Het is wel een fijn idee dat je daar niet mee wordt opgezadeld. Een verhuurplatform heeft er belang bij dat zowel huurder als verhuurder tevreden is.

Camper verzekeren bij verhuur

Als je alles goed hebt geregeld moet de camper op de juiste manier verzekerd worden. Wij merken dat het verzekeren van een camper voor particuliere verhuur erg lastig is en er komen momenteel veel vragen bij ons binnen.

Offerte Camper met verhuur

Bij ons kan je particuliere verhuur voor je camper meeverzekeren. Er wordt dan een speciale verhuurclausule op je polis geplaatst. Hier zijn de volgende voorwaarden aan verbonden:

  • Het gebruik van de camper dient primair voor eigen gebruik te zijn, aanvullend mag de camper worden verhuurd.
  • Per huishouden accepteren wij maximaal één camper inclusief verhuur.
  • Bij dekking verhuur, is er geen korting op basis van de schadevrije jaren van je personenauto
  • Bij dekking verhuur, bij campers ouder dan 15 jaar, is de dekking hulpverlening beperkt tot enkel een ongeval.
de Camperverzekering Camper verhuren