Aankoopwaarde garantie

Aankoopwaarde garantie / Aanschafwaarderegeling

Je bent net de trotse bezitter van een prachtige camper. Je hebt een flink bedrag neergeteld. Maar hoe weet je nu voor welk bedrag je de camper moet verzekeren en hoe snel wordt de camper minder waard elk jaar? Stel dat je na een paar jaar schade oploopt, vergoedt de maatschappij dan wel de gehele schade?

Unigarant heeft hier een oplossing voor, dit is de aankoopwaarde garantie ook wel aanschafwaarderegeling genoemd. Je hebt de keuze om de camper de eerste drie of zelfs vijf jaar tegen aankoopwaarde te verzekeren. Op het online aanvraagformulier kies je 3 of 5 jaar aankoopgarantie, je vult vervolgens het bedrag in wat je hebt betaald voor de camper. Klaar is kees.

Hoe werkt de aankoopgarantie?

Als je camper binnen drie of vijf jaar na aankoop wordt gestolen of total loss wordt verklaard door bijvoorbeeld brand, dan krijgt je het volledige aankoopbedrag, inclusief alle accessoires, vergoed. Dit is de aanschaf of aankoopwaarde garantie. Ook na die 3 of 5 jaar heb je daar nog voordeel van. Na de garantieperiode wordt de dagwaarde van de camper aangehouden als verzekerd bedrag. Bij schade wordt er 10 % extra bovenop de dagwaarde maximaal vergoed bij diefstal en totaal verlies.

Vervangende camper

Heb je de Camper allrisk verzekerd dan heb je naast de aankoopwaarde garantie ook recht op een vervangende camper als je eigen camper tijdens de reis niet verder kan rijden door bijvoorbeeld een ongeval. Je wilt er toch niet aan denken dat je vakantie voorbij is als je camper ermee ophoudt?

Let op:
Je kunt alleen van de aankoopwaarde garantie gebruik maken als je kiest voor de WA Allrisk (WA + Volledig Casco) verzekering.

de Camperverzekering Aankoopwaarde garantie