Aanschafwaarde garantie

Aanschafwaardegarantie

Gefeliciteerd met je prachtige nieuwe camper! Je hebt er ongetwijfeld een aanzienlijk bedrag voor neergelegd. Maar nu rijst de vraag: hoe bepaal je het juiste verzekeringsbedrag voor je camper, en hoe snel vermindert de waarde van je camper elk jaar? En stel je voor dat je na een paar jaar schade oploopt, dekt de verzekeringsmaatschappij dan wel de volledige schade?

Unigarant biedt de optie van aanschafwaardegarantie. Je hebt de keuze om je camper gedurende de eerste drie of zelfs vijf jaar te verzekeren tegen de aankoopwaarde. Bij het aanvragen van de camperverzekering kies je voor een aankoopgarantie van 3 of 5 jaar en vul je het bedrag in dat je voor de camper hebt betaald. Zo simpel is het.

Hoe werkt de aanschafwaardegarantie precies?

Als je camper binnen drie of vijf jaar na aankoop wordt gestolen of total loss wordt verklaard, bijvoorbeeld als gevolg van brand, ontvang je het volledige aankoopbedrag terug, inclusief de waarde van alle accessoires. Dit is de aanschafwaardegarantie. Zelfs na afloop van de garantieperiode blijf je hiervan profiteren. Na de garantieperiode wordt de dagwaarde van de camper gehanteerd als het verzekerde bedrag. In geval van schade wordt er tot maximaal 10% bovenop de dagwaarde vergoed bij diefstal of totaal verlies.

Vervangende camper

Indien je je camper allrisk hebt verzekerd, heb je naast de aankoopwaarde garantie ook recht op een vervangende camper als jouw eigen camper tijdens je reis niet verder kan rijden, bijvoorbeeld door een ongeval. Je wilt immers niet dat je vakantie voorbij is wanneer je camper het laat afweten. Daarnaast krijg je met de cascodekking ook een aanvullende pechhulpdekking, zo heb je een complete camperverzekering.

Let op: Je kunt alleen gebruikmaken van de aanschafwaardegarantie als je ervoor kiest om je camper volledig casco te verzekeren.

de Camperverzekering Aanschafwaarde garantie