Camper verhuren, goed idee?

Kamperen wordt steeds populairder in Nederland maar niet iedereen heeft zelf de financiële mogelijkheid om zelf een camper aan te schaffen. Of als je nog twijfelt aan de aanschaf van een camper is huren van een camper een goede optie. Heb je een camper in bezit dan is een camper verhuren een mogelijkheid om enige kosten te dekken.

Zelf je camper verhuren?

Als je er over nadenkt om je camper te verhuren, let op het volgende:

Het is verstandig om de camper te verhuren via een platforms zo als Goboony en Camptoo, je hebt bij deze verhuurplatforms ook mogelijkheden om de camperverzekering voor verhuur te regelen. Particuliere verhuur houdt in dat je de camper een aantal keren per jaar kan verhuren zonder dat je het doel hebt om winst te maken. De bedoeling is om een gedeelte van de kosten te drukken.

Camper verhuren, hoe zit dat met de verzekering?

Ga je nu voor het eerst verhuren? Let dan op: De camper verzekeraar legt vaak aanvullende voorwaarden op. Er komt een verhuurclausule op de polis. Daarmee komen bepaalde voordelen te vervallen zoals bijvoorbeeld het gebruiken van de schadevrije jaren van de autoverzekering voor de camperverzekering. Hierdoor is de startpremie vaak hoog, vraag je dus af of verhuren wel financiële voordelen voor jou heeft. Ook geldt er vaak een verhoogd eigen risico en kunnen waardegaranties zoals de nieuwwaarde regeling en de aankoopwaarderegeling komen te vervallen bij verhuur.

Wat veel mensen niet weten is dat bij een eventuele schuldschade van de huurder dat dit ten koste gaat van de schadevrije jaren van verhuurder. De verzekeringnemer krijgt de schades veroorzaakt door de huurder, geregistreerd. Je weet van te voren vaak niet hoe rij vaardig de huurder is en hoe de huurder met jouw camper omgaat.

Het verhuren van de camper levert dus niet altijd wat op.  Heb je al een camperverzekering lopen en denk je er over na om te gaan verhuren, overleg dit altijd met de verzekeraar.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Camperverzekering Camper verhuren, goed idee?