Camper verhuren, goed idee?

Kamperen wordt steeds populairder in Nederland maar niet iedereen heeft zelf de financiële mogelijkheid om zelf een camper aan te schaffen. Hierdoor is het huren en dus ook het verhuren van een camper iets waar steeds meer mensen gebruik van maken. Ook als je niet zeker weet of een camper iets voor jou is, is het huren wellicht een optie.

Als je er over nadenkt om je camper te verhuren, let even op het volgende.

Het is verstandig om de camper te verhuren via een platforms zo als Goboony en Camptoo, je kunt bij deze verhuurplatforms meestal ook de verzekering voor verhuur regelen. Particuliere verhuur houdt in dat je de camper een aantal keren per jaar kan verhuren zonder dat je het doel hebt om winst te maken. De bedoeling is om een gedeelte van de kosten te drukken.

Camper verhuren, is dat te verzekeren?

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij ook camperverzekeringen kunnen aanbieden die toestaan dat de camper verhuurd wordt. Wij hebben hier mogelijkheden voor, klik hier voor meer informatie.

Verzekeraars zien vaak particuliere verhuur liever niet dan wel. Bij een verzekeraar waar particuliere verhuur wel mogelijk is worden er aanvullende voorwaarden opgelegd. Zo komen bepaalde voordelen te vervallen zoals bijvoorbeeld het gebruiken van de schadevrije jaren van de autoverzekering voor de camperverzekering. Hierdoor is de startpremie vaak hoog, je moet je dus in zo’n geval afvragen of het verhuren dan wel financiële voordelen heeft. Ook geldt er vaak een verhoogd eigen risico en kunnen waardegaranties zoals de nieuwwaarderegeling en de aankoopwaarderegeling komen te vervallen bij verhuur.

Wat veel mensen ook niet weten is dat bij een eventuele schuldschade van de huurder dat dit ten koste gaat van de schadevrije jaren van verhuurder. De verzekeringnemer krijgt de schades veroorzaakt door de huurder, geregistreerd. Je weet van te voren vaak niet hoe rijvaardig de huurder is en hoe de huurder met jouw camper omgaat.

Verhuur van je camper brengt dus veel extra risico’s met zich mee. Het is maar de vraag of deze risico’s opwegen tegen de vergoeding van de huurder. Ook kan het een naar gevoel geven als u iemand anders met uw camper ziet wegrijden.

Bij onze camperverzekering heb je de mogelijkheid om de polis tijdelijk te stoppen als de camper een gedeelte van het jaar niet gebruikt wordt, dit wordt ook wel opschorten genoemd. Tijdens deze opschorting hoeft er geen premie betaald te worden. In dat geval moet je het kenteken wel schorsen bij de RDW. Let op, hierdoor zal ook de dekking in de stalling vervallen. Tevens heb je de mogelijkheid om maximaal 8 schadevrije jaren van je autoverzekering te spiegelen op deze camperverzekering. Met het spiegelen van 8 schadevrije jaren komt de camper al in aanmerking voor een korting van 80% op de premie.

Het verhuren van de camper brengt dus een hoop extra risico’s met zich mee. Denk hier goed over na en weeg de voordelen af tegen de nadelen. Informeer ook altijd bij de verzekeraar wat voor aanvullende voorwaarden er gelden bij verhuur.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

de Camperverzekering Camper verhuren, goed idee?